A forgalomból árbevételünk származik, ami korántsem azonos a nyereséggel, ugyanis vannak költségeink: pl. rezsi, alvállalkozóknak, beszállítóknak kifizetett beszerzési költség, bérköltség stb. A...
Ajánlott oldalak
2010-07-05 11:37
BDB
Bankváltás? Nem bonyolult!
A vállalkozásokat gyakran az adminisztrációtól és számos követelménytől való félelem tartja csak vissza abban, hogy bankot váltsanak, és ezzel egy sokkal kedvezőbb feltételeket kínáló ajánlatnak mondanak búcsút. Akit valóban ez riasztott vissza a jobb lehetőségtől, most szétoszlatjuk a kételyeit, hiszen ez a folyamat egyszerűbb mint gondolná! Bebizonyítjuk!

A Budapest Banknál az alábbi lépéseket követve felesleges bosszúság nélkül megnyithatja új számláját, és ezzel még időt és energiát is megtakaríthat.

Első lépésként egy új számlát kell nyitnia. A bankszámlanyitással egyidőben hiteles dokumentációt is fognak Öntől kérni, amit e-szignóval ellátva, elektronikus formában is eljuttathat a pénzintézethez. Ez  azonos a cégbírósághoz megküldött cégdokumentációval. Ennek tartalmaznia kell az alábbiakat:

  • utolsó hatályos létesítő okirat (létesítő okirat módosításokkal egybefoglalt hatályos szövege),
  • aláírásminta vagy aláírási címpéldány,
  • digitális tértivevény (a cégdokumentáció átvételének bizonyítására),
  • 30 napnál nem régebbi cégkivonat.

Bár minden dokumentációt és ügyintézést kényelmesen, elektronikus formában is beküldhet a Budapest Bankhoz, a számlanyitással kapcsolatos azonosítási kötelezettség teljesítése érdekében egy Önhöz közel eső bankfiókot fel kell keresnie.

 

Gratulálunk! Ezzel a számlanyitás megtörtént. Már csak néhány tudnivaló van hátra, ami elengedhetetlen az Ön további sikeres működéséhez:

  • Értesítse partnereit a bankszámlaszám-változásról! Kényelme érdekében igény szerint a Budapest Bank ezt megteszi Ön helyett az erre vonatkozó megállapodás alapján.
  • Áttereli cége forgalmát a Budapest Banknál nyitott új számlájára. Amennyiben vannak csoportos beszedési  vagy állandó utalási megbízásai, azokat a régi bankjánál felmondhatja, majd ezek teljesítésével megbízhatja a Budapest Bankot.
  • Végső lépésként bezárja régi számláját.

Fontos tudni, hogy a bankszámlaváltással kapcsolatban Önnek semmilyen bejelentési kötelezettsége nem keletkezik. A Budapest Bank ezt átvállalja Ön helyett és az új bankszámlaszámot bejelenti a Cégbíróságnak, ezzel egyidőben az adóhatóság is tudomást szerez a változásról.

Hasznos tudnivalók:

  • Készíttessen új bélyegzőt, mely tartalmazza az új bankszámlaszámot
  • Amennyiben tagja valamelyik kamarának vagy társaságnak, célszerű jeleznie feléjük a bankszámlaszám-változást.
  • Bizonyos pályázatok, szerződéses kapcsolatok esetében a szerződő feleknek egymás felé – kötelező adatszolgáltatásként – le kell jelenteniük a bankszámlaszám-változást.

Amennyiben sorban állás és felesleges várakozás nélkül szeretné a Budapest Banknál intézni bankszámlaváltással kapcsolatos teendőit, kérjük, egyeztessen időpontot ügyintézőnkkel!

Cimkék: bank,hivatal
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Bankváltás? Nem bonyolult!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.