Közösségi adószámot kell igényelnie annak az általános forgalmi adó alanynak, speciális esetekben a nem általános forgalmi adó alanynak és az egyszerűsített vállalkozói adó alanynak, aki az...
Ajánlott oldalak
2010-02-02 11:03
Majoros-Tóth Orsolya
Bajnai szerint 2010-ben javulni fog a magyar turisztika helyzete
„A turizmus az idén túljuthat mélypontján, 3-4 százalékos növekedés várható az ágazatban.” - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a Turizmus Idegenforgalmi Kiadó Kft. által szervezett XVIII. Turisztikai Díjátadó Gála és Évadnyitó rendezvényen február elsején, Budapesten.
„A turizmust ez a válság - és általában minden válság - jobban érinti, mint egy átlagos ágazatot, jobban ki van szolgáltatva az időjárásnak, a turisztikai hangulatoknak, világpolitikai konfliktusoknak, gazdasági válságoknak.” – idézte az MTI Bajnai Gordon miniszterelnököt.

 

 Bajnai Gordon miniszterelnök

A miniszterelnök hozzátette, hogy tavaly a vendégek és a vendégéjszakák száma is jelentős mértékben, 8,5-9 százalékkal mérséklődött, ami csaknem egy teljes havi jövedelem kiesését jelenti az ágazatban dolgozóknak. A turizmust nem csupán az általános gazdasági válság, hanem az arra adott válaszok közül is sok súlyosan érintette, de a sikeres együttműködés eredményeképpen több területen kompromisszum született. A miniszterelnök szerint az együttműködésnek köszönhető az is, hogy a szakma összesen 300 milliárd forintos fejlesztési forráshoz juthat Európai Uniós pályázatok révén.

Bajnai Gordon hangsúlyozta, hogy a turisztika képviselői munkájukkal kikövetelik és kiérdemlik, hogy a mindenkori magyar kormány nagyobb figyelmet fordítson az ágazatra.
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Bajnai szerint 2010-ben javulni fog a magyar turisztika helyzete
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.