A vállalkozás bevételszerző tevékenysége érdekében felmerült, a vállalkozási célú költségeket lehet elszámolni. Általánosságban elszámolhatóak az irodafenntartás költségei, a rezsiszámlák, a...
Ajánlott oldalak
2011-03-04 14:45
BDB
Azonnali vizsgálat a cukorügyben!
A magas árak miatt azonnali vizsgálatot rendelt el a vidékfejlesztési miniszter, ugyanis nem biztos, hogy piaci folyamatok vezettek el a rekordmagasságokba szökő árakig. Az is feltételezhető, hogy a cukoripar nem minden szereplője tanúsított helyes piaci magatartást az utóbbi időben.

Azonnali vizsgálatot rendelt el cukorügyben Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter – közölte Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárügyekért felelős államtitkára március 4-én pénteken, budapesti sajtótájékoztatóján.

 

A vidékfejlesztési miniszter azonnali vizsgálat lefolytatására utasította a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalt (MGSZH), ugyanis nem biztos, hogy a cukoripar minden szereplője helyes piaci magatartást tanúsított az utóbbi időben, ami az árak hirtelen megugrásához vezetett.

Czerván György államtitkár elmondta: a cukor ügyében előre láthatóan már a jövő héten uniós szinten is döntéseket hoznak a helyzet enyhítése érdekében. Mintegy 300 000 tonna cukor importját teszik lehetővé harmadik országból, várhatóan vámmentesen, emellett további 500 000 tonna, az unió belső piacán megtalálható cukormennyiséget kvótásítanak. Az intézkedések elsődleges célja, hogy a magas cukorárakat visszafogják.

Czerván György a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hgoy az élelmiszerek áfacsökkentése továbbra is napirenden szerepel, de ennek is a költségvetési lehetőségek szabnak gátat.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Azonnali vizsgálat a cukorügyben!
Hozzászólások száma: 1 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.