A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2011-05-18 09:26
Kis Erika
Az Ön cége is családbarát? Pályázzon!
A kis-, közepes és nagyvállalatok, valamint a költségvetési szervek is pályázhatnak a Családbarát Munkahelyre, az elnyerhető támogatás összege idén 1-2,5 millió forint.

Magyarország számára a demográfiai és gazdasági csapdából való kitörést főként a család és a munkahely összeegyeztetése jelenti. A  jelenlegi kormány két legfontosabb törekvése a családok erősítése és értékteremtő munkahelyek teremtése. Ennek tükrében Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEM) államtitkára újra meghirdette a Családbarát Munkahely pályázatot, a hasonló című konferencián május 13-án Budapesten.

Várakozások szerint a Családbarát Munkahely Pályázat hozzájárul a pozitív munkáltatói képhez.  Az államtitkárság a cím odaítélésével elismerését fejezi ki a családbarát módon működő vállalatok, valamint költségvetési szervek tevékenységének. Pénzjutalommal is ösztönzi a kormány a munkaadókat arra, hogy olyan intézkedéseket hozzanak, melyekkel családos munkavállalóikat segítik.

Az erkölcsi elismeréssel és pénzjutalommal párosuló díj kiosztásával biztatni szeretnék a különböző szakterületeket a nők nagyobb mértékű foglalkoztatására.  Ezzel elérhető, hogy az anyák részmunkaidőben, vagy pedig távmunkában dolgozzanak. Sajnos ma még az is gondot jelent, hogy ha két ember dolgozik 4-4 órában egy 8 órás helyén, akkor a munkaadónak vállalnia kell a dupla adminisztráció költségét. A pályázati pénz többek között ehhez is hozzájárul.

Kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervek pályázhatnak idén, melyek

- családbarát módon működnek, valamint

- törekszenek a munka és a családi, illetve magánélet összehangolását elősegítő intézkedések, gyakorlatok és politikák bevezetésére és fenntartására.

A pályázat nyertesei az erkölcsi elismerés és a támogatási összeg elnyerése mellett jelentős
kommunikációs, PR- és CSR-értéket kapnak, hiszen a cím egy évig tartó használata hozzájárul a nyertes vállalatok és szervezetek pozitív munkáltatói képéhez, a munkáltatói márkaépítéshez, valamint a munkavállalók és a befektetők előtti vonzóvá tételéhez.

A legjobb három pályázat nyerheti el a kitüntető címet minden kategóriában. A rendelkezésre álló keretösszeg a 4 kategóriára vonatkozóan összesen 20 millió forint. A pályaműveket 2011. szeptember 15-ig várja a minisztérium, az ünnepélyes díjátadó gálára novemberben kerül sor.

A pályázat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapon lesz elérhető, melyről részleteket ITT talál.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Az Ön cége is családbarát? Pályázzon!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.