A vállalkozás bevételszerző tevékenysége érdekében felmerült, a vállalkozási célú költségeket lehet elszámolni. Általánosságban elszámolhatóak az irodafenntartás költségei, a rezsiszámlák, a...
Ajánlott oldalak
2010-02-01 10:43
mot
Az Év Üzletembere hazánkban
Január utolsó estéjén adták át az Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year” (Az év üzletembere) díjait Budapesten. A megtisztelő díjat idén Bodrogai Ferenc, a Forest Papír Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója kapta meg. A díjazottak között szerepel a Lipóti Pékség, a Wasárnapi Művész Piac és a NetPincér.hu is.

Bodrogai Ferencet, a Forest Papír Kft. ügyvezetőjét a Független Bíráló Bizottság innovatív szelleme, és a gazdasági válságban tanúsított stabil –sőt erősödő- üzletvitele miatt díjazta. „A nyertes üzletember vállalkozását egy újszerű gondolat, üzleti ötlet ihlette. Ez annyira erős volt, és oly meggyőződéssel hitt elképzelésében, hogy feladta a biztos felsővezetői beosztását, és belevágott az álom megvalósításába. Munkája eredményeképpen ismert, hazai márkát épített fel és minőségi, újszerű terméket hozott létre.” – indokolta döntését a bizottság. Kiemelték azt is, hogy Bodrogai Ferenc nem csupán saját vállalkozását mozdítja előre, hanem a Magyar Termék Kht-t megalapításával más magyar cégek boldogulásában is próbál segíteni.

A „Merész újító” díjat a WAMP (Wasárnapi Művész Piac) egyik alapítója, ügyvezetője, stratégiai vezetője, Matheidesz Réka nyerte el idén. A fiatal üzletasszony a WAMP létrehozásával újfajta együttműködési modellt állított fel az országban: a dizájn piacán a tervezőket, a gazdasági szereplőket és a közönséget fogja össze.

 
 Soma és Póka Angéla egy WAMP rendezvényen. Forrás: www.wamp.hu

A január 31-i gálán a „Példakép” különdíjat Tóth József Péter kapta, a Lipóti Pékség tulajdonosa. A pékség egy kisvállalkozásból indult, és néhány év alatt dinamikus fejlődéssel franchise lánccá nőtte ki magát. Jelenleg országszerte 82 mintaboltja működik.

 
 Lipóti Pékség - Forrás: www.lipotipekseg.hu

A „Jövő ígérete” díjat 2010-ben Perger Péternek ítélte a bizottság, a NetPincér.hu internetes vállalkozás kapcsán. (http://www.netpincer.hu/)

A magyarországi „Az év üzletembere” díj nyertese, Bodrogai Ferenc képviselheti majd hazánkat a „World Entrepreneur Of The Year” gálán Monte Carlo-ban, ahol a nemzetközi bizottság az egyes országok nyerteseit méri össze, és díjazza.

 

 A Forest Papír lábatlani telephelye. Forrás: www.forest.hu

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Az Év Üzletembere hazánkban
Hozzászólások száma: 1 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.