A termékdíjköteles termék után termékdíjat fizet a belföldi előállítású és az Európai Közösségen belüli behozatal esetén a első belföldi forgalomba hozó vagy saját célú felhasználás esetén a...
Ajánlott oldalak
Szűcs Ágnes
Az Év Kisvállalkozója Szegeden
A Lapcom Lapkiadó Kft által alapított Presztízs díjat 2009-ben is kiosztották Szegeden. Az elismerést a kisvállalkozói kategóriában Szénási Róbert - a Szénási Műhely tulajdonosa és alapítója kapta. A díjat azoknak az egyéni vállalkozóknak szánták, akik a gazdasági életben a legjobban teljesítettek.
A Szénási Műhely országosan egyedülállóan 3 és 10 év közötti jótállást vállal az általa elvégzett munkák után. Szintén egyedüli az országban, aki átvehette „Az Évtized Karosszériajavító”- ja szakmai kitüntetést is.

Szénási Róbert alig 19 évesen 1972-ben nyitotta meg saját műhelyét önálló kisiparosként.

„Az első műhelyem két bérelt garázsból állt, ahol a felszerelés (akna, lánghegesztő apparát stb) mellet sajátkészítésű szerszámokkal dolgoztam, melyek mind a mai napig megvannak, akár használatban is. Jelenleg a mai modern technikák mellett használatosak az akkor készült „egyengető” szerszámok. Természetesen mindig haladtam a korral és a technikával.  (Németorsági tanulmányút következtében.) Ma a legkorszerűbb gépekkel, eszközökkel van felszerelve a műhely, a computertől kezdve a multifunkcionális futómű beállítóig. Minden bevételemet a fejlesztésre fordítottam. Szerencsére a beruházásokhoz ma már különböző pályázati forrásokat is igénybe lehet venni."

Szénási Róbert a munkája mellett ugyanolyan intenzitással foglalkozik az utánpótlás, a szakmunkásképzés színvonalának növelésével, mint a saját munkásságával. Véleménye szerint hazánkban rendkívül alacsony a szakmunkásképzés felkészültsége.

"Második évtől kezdtem el szakmunkástanulókat foglalkoztatni, közülük választottam ki a munkatársaimat. Műhelyemben több mint száz szakmunkástanulót próbáltam tanítani, nevelni a szakma szeretetére. Jelenleg 3 szakmunkás-alkalmazott 1 segítőcsaládtag és 3 szakmunkástanuló jelenti a létszámot."

Szénási Róbert mindemellett elnöke a Karosszériajavítók és Fényezők Egyesületének, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Mester Vizsgabizottsági Elnökök szakmai vezetője, a Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara osztályelnöke, az Oktatási és Szakképzési bizottság alelnöke. Elmondása szerint az autók iránti vonzalmát és a szakma szeretetét a nagyapjától örökölte, tőle pedig a fia fogja továbbvinni a Szénási Műhelyt.
Cimkék: autó-motor
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Az Év Kisvállalkozója Szegeden
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.