EVA törvény szerinti adózást válaszhat egyéni vállalkozó, és bt, kft egyaránt. Újonnan induló vállalkozás azonban nem választhatja. Minimum két lezárt pénzügyi év után választható. További...
Ajánlott oldalak
Szűcs Ágnes
Az Év Kisvállalkozója Szegeden
A Lapcom Lapkiadó Kft által alapított Presztízs díjat 2009-ben is kiosztották Szegeden. Az elismerést a kisvállalkozói kategóriában Szénási Róbert - a Szénási Műhely tulajdonosa és alapítója kapta. A díjat azoknak az egyéni vállalkozóknak szánták, akik a gazdasági életben a legjobban teljesítettek.
A Szénási Műhely országosan egyedülállóan 3 és 10 év közötti jótállást vállal az általa elvégzett munkák után. Szintén egyedüli az országban, aki átvehette „Az Évtized Karosszériajavító”- ja szakmai kitüntetést is.

Szénási Róbert alig 19 évesen 1972-ben nyitotta meg saját műhelyét önálló kisiparosként.

„Az első műhelyem két bérelt garázsból állt, ahol a felszerelés (akna, lánghegesztő apparát stb) mellet sajátkészítésű szerszámokkal dolgoztam, melyek mind a mai napig megvannak, akár használatban is. Jelenleg a mai modern technikák mellett használatosak az akkor készült „egyengető” szerszámok. Természetesen mindig haladtam a korral és a technikával.  (Németorsági tanulmányút következtében.) Ma a legkorszerűbb gépekkel, eszközökkel van felszerelve a műhely, a computertől kezdve a multifunkcionális futómű beállítóig. Minden bevételemet a fejlesztésre fordítottam. Szerencsére a beruházásokhoz ma már különböző pályázati forrásokat is igénybe lehet venni."

Szénási Róbert a munkája mellett ugyanolyan intenzitással foglalkozik az utánpótlás, a szakmunkásképzés színvonalának növelésével, mint a saját munkásságával. Véleménye szerint hazánkban rendkívül alacsony a szakmunkásképzés felkészültsége.

"Második évtől kezdtem el szakmunkástanulókat foglalkoztatni, közülük választottam ki a munkatársaimat. Műhelyemben több mint száz szakmunkástanulót próbáltam tanítani, nevelni a szakma szeretetére. Jelenleg 3 szakmunkás-alkalmazott 1 segítőcsaládtag és 3 szakmunkástanuló jelenti a létszámot."

Szénási Róbert mindemellett elnöke a Karosszériajavítók és Fényezők Egyesületének, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Mester Vizsgabizottsági Elnökök szakmai vezetője, a Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara osztályelnöke, az Oktatási és Szakképzési bizottság alelnöke. Elmondása szerint az autók iránti vonzalmát és a szakma szeretetét a nagyapjától örökölte, tőle pedig a fia fogja továbbvinni a Szénási Műhelyt.
Cimkék: autó-motor
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Az Év Kisvállalkozója Szegeden
Hozzászólások száma: 0 db

 
2017 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.