Valamely önálló tevékenység végzése céljából - ha azt nem egyéni vállalkozóként szeretnénk végezni - adószámot lehet kérni a lakhely szerint illetékes adóhivatalnál. Az adószám igénylése...
Ajánlott oldalak
2011-01-04 08:09
BDB
Az APEH átalakul, de a csekkek még nem!
A 2011 január 1-jén az APEH és a VPOP egy intézménnyé integrálódik, és a szervezeti átalakulás kapcsán a készpénz-átutalási megbízások felhasználásáról tájékoztatót tett közzé az adóhatóság.

Az állami adóhatóság éves szinten több mint 22 millió csekket bocsát ki, melyeken a „Számlatulajdonos számlaszáma és neve” rovatban egyelőre még az APEH elnevezés található. A készpénz-átutalási megbízások módosítása folyamatosan történik, melyeken a továbbiakban az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal jogutód szervezetének neve, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kerül majd feltűntetésre. A teljes átalakulás befejezéséig a Magyar Posta Zrt. továbbra is elfogadja az APEH megnevezést tartalmazó csekkeket, így fennakadásra nem kell az adózóknak számítani. A kötelezettségek teljesítése a régi csekkek használatakor is maradéktalanul megtörténik, ugyanis a jelenleg alkalmazásban álló számlaszámok nem változtak.

 

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény 87. § (2) bekezdésének értelmében az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal jogutód szervezete 2011 január 1-jétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Ezért a készpénz-átutalási megbízásokon a „Számlatulajdonos számlaszáma, neve” mezőben található APEH megnevezés módosítása szükséges. Ennek megfelelően hivatalunk intézkedik az új NAV elnevezést tartalmazó csekkek gyártásáról. Tekintettel arra, hogy az állami adóhatóság éves szinten több mint 22 millió csekket bocsát ki, ezért az új csekkek bevezetése folyamatosan történik majd.” – olvasható az adóhivatal honlapján.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Az APEH átalakul, de a csekkek még nem!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.