A hitelintézetek min. 1 éves pozitív eredmény után szoktak működő vállalkozóknak hitelt adni, vagyis újonnan alapított cégeknek nem adnak hitelt, hiszen elég nagy a kockázatuk. Jelzáloghitelt...
Ajánlott oldalak
2010-05-11 06:18
Szűcs Ágnes
Ásványvíz-palackozó épül Piliscséven
1,8 milliárd forint beruházással épül az ország egyik legnagyobb ásványvíz-palackozó üzeme Piliscsév határában. Miszori László, a beruházó vállalkozás ügyvezetőjének tájékoztatása alapján már az idén megkezdődik a föld alatt rejlő ásványvíz egy részének felszínre hozatala, melyet ClassAqua Pilis néven hoznak forgalomba.

Miszori László, a beruházó vállalkozás ügyvezetőjének tájékoztatása alapján már az idén megkezdődik a föld alatt rejlő ásványvíz egy részének felszínre hozatala, melyet ClassAqua Pilis néven hoznak forgalomba.

A beruházás 50 új dolgozónak biztosít munkalehetőséget, és az előzetes számítások szerint a beruházás 5 éven belül megtérülhet. A Sugar Holding Ingatlanforgalmazó és Befektető Kft. egy amerikai partnerrel közösen, részben banki hitelből vásárolt meg Piliscséve mellett egy 3,5 hektáros területet. A felszín alatti óriási, több ezer éve kialakult vízbázis a vállalkozás alapja.

A kitűnőnek minősített, kristálytiszta, nátriumszegény, kalciumban, magnéziumban gazdag ivóvizet 398 méter mélységből hozzák a felszínre, és kezelés nélkül palackozzák.


 

A szigorú engedélyezés feltételeként – a természetes vízkincs megőrzése érdekében - az összes mennyiség kevesebb, mint egy százalékát lehet csak kitermelni. Ez pedig – a szakember információja szerint – az esők által közrétegeken át leszivárgó éves természetes vízutánpótlásnak megfelelő mennyiség. Így is percenként 1.500 liter víz kerül majd felszínre.

A németországi Krones gyártmányú (1,1 milliárd forint értékű) gépsor óránként 18 ezer másfél literes palackot tölt majd meg. A tervek szerint még idén megkezdődik a termelés és napi két műszakban folyik majd a palackozás. Az összes palackozott mennyiség 70 százalékát exportálják külföldre. Az előzetes piackutatások szerint orosz, német és közel-keleti megrendelőknek szállítják majd a diétázóknak is ajánlott ásványvizet.

A vállalkozás évi 5-6 milliárd forint forgalommal számol, melyből az adózott nyereség 300-400 millió forint lehet.

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Ásványvíz-palackozó épül Piliscséven
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.