A TGYÁS és a GYED mellett nem lehet munkát vállalni, különben megszűnik a jogosultság. Vállalkozni sem lehet, ami pontosítva azt jelenti, hogy pl. tulajdonosként, tagként szerepelhet a jogosult a...
Ajánlott oldalak
2010-09-07 12:21
BDB
APEH: elvesz, de vissza nem ad!
A vagyonadó néven elhíresült nagy értékű vagyontárgyak adója augusztus végéig több mint 2,43 milliárd forinttal gyarapította a költségvetést. A tetemes túlfizetéseket is számon tartó adónemnél azonban a többletet nem utalja ki az adóhatóság, sőt automatikusan át sem vezeti más adónemnél fennálló tartozás javára.

Nagy értékű vagyontárgyak adója címen eddig 2,43 millió forintot kaszált a központi büdzsé, viszont igen tetemes, mintegy 40 milliós túlfizetés is keletkezett. A legtöbb adót nagyobb teljesítményű személygépkocsik után fizették be, csaknem 2,3 milliárdot, melyből 32 millió forintot adtak vissza. Dobogós helyen állnak még a vízi és légi járművek után befizetett követelések, az előbbinél 125 millió forintból 8 millió volt a túlfizetés, utóbbinál pedig öt millióból fél millió járt vissza. Az adóhatóság a túlfizetéseket nem utalja ki és más fennálló adótartozás javára sem írja jóvá. Ha az adózó szeretné visszakapni többlet befizetését vagy más adónemhez bekompenzálni, úgy azt külön kell kérelmeznie az APEH-nál.


Mivel az új szabályozások szerint a vagyonadó megszüntetésre került, a törvény augusztus 16-tól hatályát vesztette, így a 2010-re bevallott, nagy értékű személygépkocsik, vízi és légi járművek után fizetendő adó második részletét már nem kell az érintetteknek teljesíteni.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : APEH: elvesz, de vissza nem ad!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.