A kisgyerekes szülők közvetlenül érzékelik a gyermekgondozással foglalkozó intézmények kapacitáshiányát, vélhetőleg ezért gondolkodnak egyre többen ilyen jellegű vállalkozás indításában....
Ajánlott oldalak
2010-12-15 08:44
BDB
APEH akcióban – teljes erőbedobással!
Az adóhatóság a korábbi évekhez hasonlóan a karácsonyi és szilveszteri időszakban ellenőrzési akciókat hirdet, melyek során az adókötelezettségek és az adózási jogszabályok betartását vizsgálja.

Az ellenőrök felbukkanására a piacokon, az állandó és szezonális vásárokon, közterületeken fenyőfát forgalmazóknál, a budapesti bevásárlóközpontokban, illetve a vidéki üzletközpontokban lehet számítani. A revíziók alkalmával kiemelt figyelmet szentelnek az APEH munkatársai a foglalkoztatottak jogviszonyának szabályszerűségeire, illetve a nyugta- és számlaadási kötelezettség betartására, de a nyilvántartások vezetése is górcső alá kerülhet.

 

Mivel az adóhatóság más társszervekkel közreműködve végzi az ellenőrzéseket, így az ellenőrzések alkalmával az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség, a Vám- és Pénzügyőrség és a rendőrség tevékenysége is részét képezi a revízióknak, amennyiben egy-egy esetben ennek szükségességét érzik.

A tavalyi statisztikák szerint 2009. decemberében több mint 2600 esetben és mintegy 415 millió forintos összegben született bírság. Az évek alatt a jogsértést elkövető vállalkozások száma egyre csökken, ugyanis 2008-ba még 5400 esetben és 1 milliárd forint értékben szabtak ki bírságot a revizorok.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : APEH akcióban – teljes erőbedobással!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.