A működési engedély, telepengedély ügyében a helyi polgármesteri hivatal - általában igazgatási - irodája ad pontos felvilágosítást. A működési engedély kérelmezése 10.000 Ft-ba kerül. A kérelem...
Ajánlott oldalak
2010-10-11 09:24
RogÁ
Amit egy kisvállalkozónak az ügyfélkapcsolatról tudni kell
Ma már egy valamire való cég nem jelentet meg olyan álláshirdetést, amibe az új munkatársnak ne jelölné meg kitételként a „vevő-ügyfél-vendégközpontú” gondolkodást.

Ma már egy valamire való cég nem jelentet meg olyan álláshirdetést, amibe az új munkatársnak ne jelölné meg kitételként a „vevő-ügyfél-vendégközpontú” gondolkodást.

Lassan Magyarországon  eljutnak a cégek odáig, hogy nem elég „csak jól dolgozni”, oda kell figyelni a partnerre is, mert ennek hiányában egy idő után kevésbé lesz sikeres.

Nem árt tudni minden vállalkozónak, üzletembernek, hogy egy érdeklődőből akkor lesz ügyfél, vásárló... stb. ha a cég, termékein kívül, „lélektanilag is megfogta.”

Nyilvánvaló, hogy a vállalkozó vagy cégtulajdonos nem tud minden egyes ügyféllel személyesen foglalkozni, és olyan sincs, hogy mindig mindenki elégedett legyen mindennel.

 

Az ilyen alkalmakra alkalmaznak olyan munkatársat, akinek a vevő megnyerése, illetve a probléma megoldása a feladata. Persze, mint mindenhol, itt is vannak kivételek, egyedi esetek, amikor szükség van a főnök személyes jelenlétére, ilyenkor az alábbi tudnivaló az ő feladatát is megkönnyíti.

  • Egy ideges, türelmetlen ember alapvetően bizalmatlan is. Ezért elsődleges feladat az ügyfelelet feloldani, és elérni azt, hogy bizalommal forduljon a cég felé. Ha az ügyfél érzi a megbízhatóságot a tárgyalópartnerében, könnyebben lehet szót érteni vele, nem utolsósorban az üzlet is könnyebben létrejöhet.
  • Legfontosabb a vevő (partner) felé a tiszteletteljes alázat. A pökhendiség, lekezeltség egy idő után megbosszulja magát.
  • Előfordul olyan eset, mikor a legjobb akarat és jó szándék mellett is más kollégához kell irányítani az ügyfelet. Ezt minden esetben akkor tegyék, ha már az ügyfélben kialakult a bizalom, akkor nem fogja úgy érezni, hogy le akarják „passzolni.”
  • Ehhez szükséges, hogy érezze a profizmust és a biztonságot, hogy a cégnél az ő ügye a legfontosabb.
  • Az ügyfélszolgálatos egyik legfontosabb tulajdonsága az empátia. Ha valakiben nincs empátiakészség, nem tudja sajátjaként átérezni a másik problémáját, akkor nem tud eléggé együtt érző lenni sem. E nélkül pedig az ügyfélszolgálatos nem tudja betölteni feladatát. Őszinte érdeklődést kell tanúsítani az ügyfél irányában. Ebből az őszinteségből következik a partner számára, hogy valóban a megbízhatóbb, a legprofesszionálisabb céget találta meg.
  • És végül nem szabad figyelmen kívül hagyni: nem lehet minden ügyfélnek kedvére tenni, a cég is hibázhat. Ilyenkor a hibát, tévedést el kell ismerni! Itt újra szükség van az őszinteségre, alázatra. Mert ha őszintén bocsánatot kérnek, azt legtöbbször meg is adják, és az ügyfél nem veszik el a cég számára örökre. Míg ha megpróbálják nagyképűen, semmibe vevően kezelni az ügyet, hosszú távon megbosszulja magát.

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Amit egy kisvállalkozónak az ügyfélkapcsolatról tudni kell
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.