Ha a nyugdíjasnak a nyugdíja mellett keletkezik jövedelme, akkor nem vonnak pénzbeni egészségbiztosítási járulékot, sem munkaerőpiaci járulékot tőle. A kifizető ugyanúgy megfizeti a vállalkozást...
Ajánlott oldalak
2011-03-02 07:38
BDB
Ami nincs lebetonozva, ellopják
A bűnözők válogatás nélkül mindent lopnak, amit csak szállítani lehet közúton, a cégek pedig az ilyen bűncselekményeket kénytelenek bekalkulálni áraikba. A statisztikai adatok szerint mintegy 200 millió euró értékben tűnnek el, illetve sérülnek meg szállítmányok Európa, Közel-Kelet és Afrika útjain.

200 millió euró értékben tűnnek el, sérülnek meg szállítmányok Európa, a Közel-Kelet és Afrika útjain. A „leesett a kamionról" effektus miatt egyre több cég kénytelen a lopásokat is bekalkulálni az áraiba. A szállítmányozással kapcsolatos bűncselekmények elszaporodása miatt a boltokban végeredményben a fogyasztóknak kell többet fizetniük - derül ki a Sectran Kft. és az OS Security Kft. szakértőinek tapasztalataiból.

A láncreakciónak, ami a beszállítótól egészen a kiskereskedőkig húzódik, végül a fogyasztók pénztárcája szenvedi a kárát, de igen keményen bűnhődnek a vállalkozók is: ha nő az ár, csökken a kereslet.

 

A régióból évente csaknem négyezer szállítmányozással kapcsolatos incidenst regisztrálnak a szakmai szervezetek, és a bűncselekmények száma egyre nő. A leggyengébb láncszem mindig A és B pont között van, a szállítmányozási útvonalak – még a legrövidebbek is – az ellátási lánc legsérülékenyebb részei – nyilatkozta Muray Melinda, a Sectran Kft. ügyvezető igazgatója. Elmondása szerint a szárazföldi fuvarozás érthető módon amúgy is veszélyes (rossz időjárás, közlekedési dugók, balesetek, dugók), de ma már egyre több a lopás is és Magyarország útjain is egyre elterjedtebbek a hasonló bűnügyek.

Ugrin Botond, az OS Security Kft. biztonságtechnikai vezetője szerint a visszaélések számának visszaszorításában a 24 órás online monitoring rendszerek segíthetnek, melyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban, azonban ott, ahol belső ember, gépjárművezető is érintett a lopásokban, még a legmodernebb technika sem segíthet.

A biztonságtechnikai vezető tapasztalatai szerint a bűnözők válogatás nélkül mindent lopnak, amit csak szállítani lehet közúton, különbségek elsősorban az áru értékéből és az áru értékesíthetőségéből adódnak. Szórakoztatóelektronika, étel- és italáru, fémek, ruházati termékek mellett már a gyógyszerek, gyógyászati eszközök is a rablók célpontjaivá váltak. Egyre több a szállítmányozásra szakosodott bűnözői csoport, amelynek tagjai a kamionokról eltulajdonított árut nemzetközi hálózatok segítségével értékesítik.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Ami nincs lebetonozva, ellopják
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.