Az egyablakos ügyintézés azt jelenti, hogy azok az adatok, amelyek a Cégbíróságra bekerülnek, automatikusan eljutnak az APEH-hez is. De vannak olyan adatok, amelyeket a Cégbíróság nem kér be (az...
Ajánlott oldalak
2010-09-20 09:14
BDB
Alvállalkozói remények
A közbeszerzési eljárásokban ezentúl csak olyan ajánlattévő cég indulhat, aki kifizette alvállalkozóit. A több feltételhez kötött szabályozás azokra a szerződésekre vonatkozik majd, melyeket szeptember 15-e után, korábbi közbeszerzési pályázat alapján kötöttek.

Szeptember 15-től nem lehet közbeszerzési eljárásokban ajánlattévő, alvállalkozó, erőforrást nyújtó társaság, ha alvállalkozóinak számláit nem egyenlítette ki. A közbeszerzési törvény júliusi módosítása azonban csak bizonyos feltételek együttes megléte esetén érvényes. Ilyen például, ha a ki nem fizetett összeg meghaladja a számlában szereplő összeg 10 százalékát vagy a késedelmes kifizetés több 15 napnál.

 

További kikötésként szerepel még, hogy „hogy az ajánlatkérő, illetve a fővállalkozó fizetett annak, aki késedelembe esett, és ezt a tényt jogerős bírósági ítélet vagy közigazgatási határozat megerősítette. Ekkor is csak az esetben érvényes a részvételtől való eltiltás, ha a bírósági vagy közigazgatási határozaton a dátum legalább két évvel régebbi, mint annak a közbeszerzésnek az eredményhirdetési napja, amelyen tartozása ellenére indult az ajánlattevő.”-adta hírül az MTI.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Alvállalkozói remények
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.