A hitelintézetek min. 1 éves pozitív eredmény után szoktak működő vállalkozóknak hitelt adni, vagyis újonnan alapított cégeknek nem adnak hitelt, hiszen elég nagy a kockázatuk. Jelzáloghitelt...
Ajánlott oldalak
2009-11-26 15:20
Majoros-Tóth Orsolya
Állami bértámogatás a vállalkozóknak
Az Országgyűlés előtt áll az állami bértámogatásról szóló törvénymódosítás javaslata.

„A kormány egyik legfőbb célja, hogy kibővítse az Út a munkához programban részt vevő foglalkoztatók körét.” – mondta Herczog László szociális és munkaügyi miniszter egy közmunkaprogramról szóló konferencián, Budapesten. „A kormány célja, hogy jövőre a vállalkozói szférát is bekapcsolják az Út a munkához programba, ezért bérköltség-támogatást nyújtanának a vállalkozásoknak a foglalkoztatási törvény módosításával.”

A tanácskozáson Herczog László kijelentette, hogy 2010-től támogatást igényelhetnek azok a munkáltatók, akik vállalják egy vagy több, rendelkezésre állási támogatásra (RÁT-ra) jogosult munkavállaló teljes munkaidőben és jogszerű munkaviszony keretében történő foglalkoztatását. Az ilyen személyt felvevő vállalkozóknak járó bértámogatás a mindenkori RÁT összegénél nem lehetne magasabb. (Jelenleg ez 28.500 ft havonta.) A költségvetési hátteret már megteremtették: az idei 97 milliárd forinttal ellentétben jövőre 117,5 milliárddal gazdálkodhat a program. (Ebből 7,5 milliárd európai uniós összeg.)

Herczog László az Út a munkához programot a magyar szociálpolitika egyik legmarkánsabb szemléletváltozásának nevezte a novemberi konferencián. Elmondta, hogy a szociális projekt elindítását legfőképp az indokolta, hogy hazánk egyik legnagyobb társadalompolitikai kihívása a tartós munkanélküliség kezelése. Egyre több ugyanis az alacsony iskolai végzettségű fiatal, aki nem talál állást. A bértámogatással ezen személyek munkaerőpiacán szeretnének javítani.

Cimkék: támogatás
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Állami bértámogatás a vállalkozóknak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.