Áfa mentességnek két fajtája létezik. Az egyik az alanyi áfa mentesség, a másik a tevékenység jellegére tekintettel az áfa törvény által meghatározott áfa mentesség. Az alanyi áfamentesség...
Ajánlott oldalak
2010-01-15 10:17
MTI
Alkatrészhiány miatt drágulhatnak a számítógépek
Hat évig tartó folyamatos csökkenés után az idén áremelkedés indulhat a személyi számítógépek piacán, mert a gazdasági válság miatt alkatrészhiány keletkezett.

Az alkatrészgyártók elhalasztották a tervezett beruházásokat és visszafogták a termelést, így hiány alakult ki, ami a beszerzési árak növekedéséhez vezet. Ez önmagában is gond a gyártóknak, a jelenlegi piaci körülmények között pedig különösen nagy dilemma, mert az iparágat az olcsó, kisebb teljesítményű netbook gépek népszerűsége tartja lendületben, ezért kétséges, hogy a növekvő terheket érvényesíthetik-e a fogyasztói árakban. A The Financial Times összeállítása szerint igen súlyos a helyzet a készülékek gyártási költségének 10 százalékát kitevő adattároló eszközök területén; a D-RAM típusú memóriachipek ára 23 százalékkal drágult az utóbbi egy hónapban. Nem ígérnek semmi jót az előrejelzések sem: a lapos képernyők 20 százalékkal drágulhatnak az idén, és felmehet a merevlemez- és az optikai meghajtók ára is - írta a londoni gazdasági lap a Gartner informatikai piackutató cég adataira hivatkozva.

- MTI -

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Alkatrészhiány miatt drágulhatnak a számítógépek
Hozzászólások száma: 1 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.