Tbj. 4.§ g) Segítő családtag: az egyéni vállalkozónak, valamint a jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság természetes személy tagjának az a közeli hozzátartozója, aki az egyéni...
Ajánlott oldalak
2011-04-11 08:26
BDB
Akkor most STOP vagy nem STOP?
Európai példákra és a magyar kereskedők védelmére való hivatkozással a legkisebb ellenzéki párt építési tilalomról szóló előterjesztést szeretne a parlament elé vinni, mely kifejezetten a plázák és hipermarketek létesítésére vonatkozna.

Az előzetes tervek szerint a százezer fő fölötti településeken 800, míg az ennél kisebb településeken 400 négyzetmétert meghaladó alapterületű kereskedelmi központokra vonatkozna a moratórium, de az LMP álláspontja szerint előírnák azt is, hogy ezek építéséről csak a helyi kereskedőkből, önkormányzati képviselőkből, a beszállítókból és a helyinél eggyel magasabb szintű építésügyi hatóságból álló közös fórum dönthessen – áll a HVG ingatlan mellékletében.

A Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadó cég véleménye szerint a plázafejlesztések aránya az elkövetkezendő egy-két évben ugyanolyan alacsony szinten marad, mint eddig, hiszen a befektetők minden eszközüket a kihasználtság szinten tartására kénytelenek bevetni.

A kormánypárt szerint a plázaépítési moratórium teljes mértékben szükségtelen, sőt egy olyan szabályozás is, mely az ilyen jellegű épületek létesítésénél figyelembe veszi a közösségek és a környezet érdekeit – hangzott el a Fenntartható fejlődés bizottságának március 30-i ülésén, így a javaslatot már itt elutasították.

Az LMP továbbra is rendkívüli fontosságot tulajdonít a pláza-stop szabályozásnak, ami kiegyensúlyozottabb kereskedelmi rendszert hozna létre, védené a környezetet, a helyi élelmiszerek és piacok érdekeit szolgálná, továbbá helyzetbe hozná a helyi termelőket.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Akkor most STOP vagy nem STOP?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.