Szülési szabadság (TGYÁS, GYED, GYES), valamint gyermekápolási táppénz esetén, a vállalkozásnak nincs semmilyen járulékfizetési kötelezettsége sem az alkalmazottak, sem a vállalkozó után...
Ajánlott oldalak
Szűcs Ágnes
Aki felvette a versenyt a multikkal
2008-ban nyitotta meg Hajdúszoboszló központjában Nagy Attila az Otthon Üzletházat. Az üzletközpont 8200 négyzetméteres területén a boltok mellett - 9600 féle áruval - raktár, fitnesz terem, étterem, parkoló található.

Nagy Attila tulajdonos közlekedési gépész végzettséggel dolgozott a MOL Golyvás Gáztelepén vezető minőségellenőr radiológusként. 1992-ben megszűntek a beruházások, és ha továbbra is a cégnél akart volna maradni, akkor el kellet volna költözni Hajdúszoboszlóról.

„Lokálpatrióta lévén számomra ez elképzelhetetlen volt.”- mesélt a kezdetekről Nagy Attila a www.sikeres.hu munkatársának. „Cégünk családi vállalkozás, elkezdtünk feleségemmel, aki pedagógus, magánvállalkozásban gondolkodni. Az első évben virágokkal üzleteltünk. Hordtuk az egynyári virágpalántákat, selyemvirágokat a piacra. Első üzletünk bent volt a lakásunkban. Az első telephelyünket 1997-be vásároltuk, melyet 2 év múlva megvett a Penny Market. 1999-ben alapítottuk meg az Otthon üzletház kft-t.”

Nagy Attila a cégéről szóló visszaemlékezésben elmondta, hogy egy iskola összevonás után a felesége visszament dolgozni a Kft-hez. Ma már ő viszi a cég pénzügyeit. „Egyaránt foglalkoztunk kis és nagykereskedelemmel. Volt egy lakossági és a vállalkozást kiszolgáló részlegünk is. A mai telephelyet 2008-ban vásároltuk, mert az előző helyen nehéz volt a logisztikát irányítani. Körbevettek bennünket a multik. Megnyitotta üzletét a Tesco, az Aldi. Válaszút elé kerültünk: vagy továbblépünk, vagy felvesszük a versenyt. Felvettük, és a gazdasági válság ellenére 2 év alatt 33 %-kal nőtt a nyereségünk. Üzletházunkban megtalálható a háztartási műanyagáru, lakásfelszerelés, ajándék, kert és tartozékai, papír és vegyi áru, egyszer használatos termékek, vendéglátós termékek egyaránt. Az elmúlt 15 év alatt egy fizetési késésünk sem volt. Talán ennek is köszönhető, hogy az Tork SCA Csoport (Ipari higiéniai eszközök forgalmazója) az ország keleti régiójába minket választott partneréül. Mindenkori elvem, hogy mi szolgáltató kereskedelmi céget csinálunk, ahol az alkalmazottak is szeretnek dolgozni. Az 5 éves dolgozóinkat Görögországi utaztatással, a 10 éves dolgozóinkat Egyiptomi úttal jutalmazzuk.”


http://www.otthonuzlethaz.hu

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Aki felvette a versenyt a multikkal
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.