A TGYÁS és a GYED mellett nem lehet munkát vállalni, különben megszűnik a jogosultság. Vállalkozni sem lehet, ami pontosítva azt jelenti, hogy pl. tulajdonosként, tagként szerepelhet a jogosult a...
Ajánlott oldalak
2011-04-08 09:54
BDB
Agrár Széchenyi Kártya: őstermelők és családi vállalkozók is igényelhetik
A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint várhatóan a hónap végén kerül bevezetésre az Agrár Széchenyi Kártya, melynek főbb paraméterei között a kétszázalékos állami támogatás, az állami garancia, illetve a garanciadíj-támogatás is szerepel.

Jelenleg a jogszabálytervezet közigazgatási egyeztetésen van,  ugyanis több ponton is pontosításra szorul. Az érintettekkel tisztázni kell még az igényléssel, illetve az eljárásrendekkel kapcsolatos kérdéseket, de a bankokkal is meg kell állapodni a kártyáról.

 

Az igénylések kedvező elbírálása továbbra is a hitelt folyósító bankokon múlik, bár a mezőgazdasági tevékenység, illetve hitelcél mellett biztosan vizsgálják azt is, hogy a feltételül szabott minimum egy lezárt üzleti év milyen eredménnyel végződött. Az ASZK-nál több tekintetben is a normál Széchenyi Kártya alapfeltételeiből indultak ki, így például az ASZK esetében sem feltétel a tárgyi biztosíték – írja a téma kapcsán a Napi Gazdaság.

A lap információi szerint ötmillió forint alatt nem lesz szükséges ingatlanfedezetet felajánlani, e fölött pedig a bankon múlik, hogy mit vár el az ügyféltől biztosíték gyanánt. A díjak esetében a 0,8 százalékos kezelési költség kíséri a 3 havi Bubor Plusz 4 százalékos szintet, amit csökkent a kétszázalékos kamattámogatás és az 50 százalékos garanciadíj-támogatás.  Az agrár szereplőknél a legkomolyabb korlát a más szektorokénál lényegesen alacsonyabb, 7500 eurós határ lehet.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Agrár Széchenyi Kártya: őstermelők és családi vállalkozók is igényelhetik
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.