A megváltozott munkaképességűek segítésére az Állami Foglalkoztatási Szolgálat Rehabilitációs Információs Központok hálózatát működteti. Bővebben.... A mozgássérültek álláskereső fóruma: MOTIVÁCIÓ...
Ajánlott oldalak
2009-12-12 15:42
Majoros-Tóth Orsolya
Agrár és kézműves összefogás a piac javításáért
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar LEADER Szövetséggel karöltve egy komplex fejlesztési csomagot dolgozott ki. A hazai kisvállalkozások terményeinek eladási lehetőségeit próbálja javítani a program.

Az alapoktól építkeznek: a képzés, a foglalkoztatás, a piac-és vidékfejlesztés egyaránt kiemelt célkitűzésük.


A LEADER Szövetség alelnökének, Mészáros Istvánnak tanulmányából kiviláglik, hogy a "LEADER típusú konzorcium és agrárvidék dinamikus klaszter" elnevezésű program a magyar mezőgazdaság szervezettségén, piacképességén próbál javítani. A projekt nagyon összetett: szociális, sőt kulturális elemeket is belefűz a gazdasági elképzelésbe.


Kiemelt célkitűzésük a családi és kisüzemi élelmiszertermelők, a vidéki kézművesség és a hagyományokra épülő iparművészet termékeinek támogatása. Mindezt nem csak tapasztalatcserével, tanácsadásokkal, hanem a piacra jutás feltételeinek megteremtésével, értékesítéssel és termékfejlesztéssel próbálják megoldani.


A projekt céljai között szerepel egy LEADER Piac- és Bolthálózat kiépítése és ennek franchise-rendszerű működtetése: a hálózat alapköve a termelői csoportok létrehozása és ezek országos kiterjesztése. A csoportok egyik nagy előnye, hogy hatékony érdekvédelmet is tudnának foganatosítani, és a piacon alkalmazni. A program a TÉSZ (Termelői Értékesítői Szövetkezet) megoldást favorizálja erre. [Az országban már sok ilyen működik, például a Mórakert (Mórahalom) DélKerTész (Szentes) Fresh Fruit (Kecel).]

Aki a hálózathoz csatlakozni akar, az vagy keresse fel az egyik már működő TÉSZ-t, vagy a helyi LEADER akciócsoportot, akiknek segítségével a jelentkezők regisztrálhatják magukat.

www.magyarleaderszovetseg.hu

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Agrár és kézműves összefogás a piac javításáért
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.