Ha egy magánszemély nem egyéni vállalkozó, nem rendelkezik adószámmal és megbízzák egy egyszeri feladat ellátásával, akkor azt megbízási szerződés megkötése után lehet teljesíteni. A megbízási díj...
Ajánlott oldalak
2010-09-30 07:32
RogÁ
Áfacsökkentés a láthatáron
A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint javaslatot tesznek az áfatörvény módosítására. Az ÁFA mérséklésével csökken az alapvető élelmiszerek és a gabonafélék fogyasztási adója.

A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint javaslatot tesznek az áfatörvény módosítására. Az ÁFA mérséklésével csökken az alapvető élelmiszerek és a gabonafélék fogyasztási adója.

Kardeván Endre, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti és Agrárigazgatási államtitkára a Baki Agrocentrum első szántóföldi szezonnyitó rendezvényén beszélt a javaslatról, amelynek megvalósításával a feketegazdaság csökkenését kívánják elérni. Ma a mezőgazdaságban 70 százalék a növénytermesztés, az állattenyésztés pedig 30 százalék. A kormány szándéka, hogy ez az arány megváltozzon az állattenyésztés javára. Például a sertéságazatban a jelenlegi 2,5-3 millió darabos állatállományt 4-5 millióra szeretnék emelni a támogatási rendszerek átalakításával.

 

Az új kormány agrárstratégiája szerint, szeretnék megőrizni és gyarapítani a vidéki munkahelyeket, növelni az agrár- és élelmiszergazdaság versenyképességét és az élelmiszerellátás biztonságát. Továbbá szeretnék csökkenteni a gazdák kiszolgáltatottságát.

Ennek érdekében a szaktárca törekvése, hogy magasabb hozzáadott értékű magyar élelmiszerek kerüljenek az üzletekbe, és hogy az ágazat visszanyerje külpiaci pozícióit is. Magyarország egyik legnagyobb lehetősége az orosz piacra való szállítás, aminek újbóli megnyitásával korlátlan lehetőségek nyílnak meg a magyar élelmiszerpiac számára. Az államtitkár közölte, hogy már csak pár aláírás van, és utána indulhat a vietnami húsexport. Az ehhez szükséges támogatási rendszerek felülvizsgálata már folyik, de olyan jogszabályok elkészítését is javasolják, amelyek segíthetik az agrár- és élelmiszeripart. Ilyen a kistermelői rendelet már elvégzett módosítása, valamint a másodlagos élelmiszer-vizsgálat, amivel a "silány termékek bekerülését" kívánják megelőzni.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Áfacsökkentés a láthatáron
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.