A hazai cégek külföldi piacokra lépésével az ITD Hungary nevű szervezet (http://www.itdh.hu/) foglalkozik: ők felelnek Magyarország és a magyar állampolgárok, vállalatok külgazdasági...
Ajánlott oldalak
2010-05-10 14:12
BDB
Adószám? Törölve!
Az APEH több mint 16 ezer adószámot törölt eddig a nyilvántartásból. A feketelista.hu-n közzétett 2010-es adatok szerint idén 5728 adószám került felfüggesztésre, többségük pedig valószínűleg végleg megszüntetésre kerül.

Az érintett vállalkozások nagy része fiktív, vagy olyan problémákkal, tartozásokkal rendelkezik, amik miatt már nem vesz részt aktívan a piacon.

A felfüggesztésről szóló határozatra általában akkor kerül sor, ha a vállalkozás egyáltalán nem lelhető fel, a cégvezetőt hosszabb ideig nem lehet elérni, illetve ha még a hivatalos felszólításra sem reagálnak. Elviekben, ha ez utóbbi megtörténik, akkor akár vissza is vonhatja az APEH a felfüggesztésre vonatkozó indítványt, ez azonban csak igen ritka esetben fordul elő.

 

A szégyenlista mellett a minősített adózók listáját is megtalálhatják az érdeklődők, bár ezen mindössze 1200 vállalkozás szerepel. A felkerülés követelményei igen szigorúak. A feltételek között szerepel, hogy az elmúlt három év adatai alapján egyszer sem kért adó tekintetében halasztást, részletfizetést, nem áll végrehajtás alatt, illetve minden adót és közterhet időben megfizetett. Míg a feketelistán automatikusan megjelennek a cégek, erre a listára csak saját kérelem benyújtása esetén lehet felkerülni.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Adószám? Törölve!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.