A TGYÁS és a GYED mellett nem lehet munkát vállalni, különben megszűnik a jogosultság. Vállalkozni sem lehet, ami pontosítva azt jelenti, hogy pl. tulajdonosként, tagként szerepelhet a jogosult a...
Ajánlott oldalak
2010-06-11 15:04
Szűcs Ágnes
Adó- és illetékmódosítások
A kormány szeptember 1-től 19 százalékról 10 százalékra csökkenti a társasági adót. 500 millió forint nyereségig 10 százalékos adókulcsot vezetnek be. Adószakértők szerint a kis- és középvállalkozások járnak jól a tervezett adómódosításokkal. A törvényhozók hangsúlyozták, hogy a KKV szektor megsegítése különösen fontos, mert ők adják a legtöbb munkahelyet Magyarországon.

Hazai és külföldi szakértők egyaránt véleményezték az „Orbán csomagot”. Dr. Vámosi Nagy Szabolcs, az Ernst & Young adószakértője például kifejtette, hogy véleménye szerint a rendszer bevezetésével a kis- és középvállalkozások megsegítése mellett jó néhány nagy és multicég adóterhelése is csökken. Ugyanis a multinacionális cégek nyeresége azért nem éri el az évi 500 millió forintos nyereséget, mert a költséges nagyberuházások elviszik a pénzt.

Jelenleg a vállalkozások mintegy harmada veszteséges, ezért az adóterhek csökkentése őket egyelőre nem érinti, a nyereséges cégek jó része azonban a 10 százalékos adókulcs hatása alá kerülne.

Hegedüs Sándor, az RSM DTM Hungary szakembere szerint a 10 százalékos adókulcs alkalmazhatósági határának kiterjesztése az eddigi 50 milliós határról 500 millió forintra egyértelműen pozitívum. Azt azonban még nem tudni, hogy az eddig támasztott 5 feltétel fennmarad-e. Továbbá az adócsomag nem terjed ki a magyar adórendszer két fájó pontjára, a helyi iparűzési adó eltörlésére és a társadalombiztosítási járulék csökkentésére.

 

Cimkék: apeh,hivatal
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Adó- és illetékmódosítások
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.