A hazai cégek külföldi piacokra lépésével az ITD Hungary nevű szervezet (http://www.itdh.hu/) foglalkozik: ők felelnek Magyarország és a magyar állampolgárok, vállalatok külgazdasági...
Ajánlott oldalak
2010-11-12 05:47
BDB
Addig pályázzunk, amíg lehet…
Hazánknak 2013 év végéig mintegy nyolc milliárd forint áll rendelkezésre az uniós forrásból, ebből az idei év első feléig kb. 4300 milliárd talált gazdára támogatási szerződések keretein belül. Az odaítélt pályázatokra pedig mindössze 1300 milliárd forintot fizettek ki ténylegesen. Hogy mi történik az elkövetkezendő években? A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felvázolja a jövőt…

„Magyarországon a 2013 végéig rendelkezésre álló körülbelül 8.000 milliárd forint európai uniós forrásból 2010 első félévéig 4200-4300 milliárd forintot kötöttek le támogatási szerződéssel. Azonban az odaítélt támogatásból csak 1300 milliárd forintot fizettek ki” – mondta Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elnöke a Nemzetközi Projektmenedzsment Nap alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.

 

A tervek szerint jövőre a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megpróbál minél több pályázatot kiírni a rendelkezésre álló összegek szétosztására, majd 2013-ig fokozatosan csökkenti a pályázatok számát. A lekötött források számbavételénél mindenképpen figyelembe kell venni a derogációs kötelezettségeket, illetve a folyamatban lévő kétfordulós pályázatokat is, ezek összege 1900 milliárd forint.

Petykó Zoltán azt is kifejtette, hogy a kormányzat a nyár folyamán mintegy 740 kiemelt pályázatot vizsgált át, melyek nagy részét előrehaladottságuk miatt be kell fejezni, jelentős részük pedig átalakításra  szorul. Mindezeket figyelembe véve mostantól kétezer milliárd forint új fejlesztési forrás áll Magyarország rendelkezésére.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Addig pályázzunk, amíg lehet…
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.