Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról (EKHO) szóló 2005. évi CXX. törvény 2006. január 1-jén lépett hatályba. Ki választhatja az EKHO-t? Munkaviszonyban alkalmazott magánszemély,...
Ajánlott oldalak
2010-11-11 09:26
BDB
A Világbank toplistáján…
A Világbank Doing Business 2011 elnevezésű felméréséből kiderül, hogy Magyarország hat helyet lépett előre azon a toplistán, mely az egyes országok gazdaságát vizsgálja, továbbá hazánk a legtöbbet javuló gazdaságok 10-es listáján is feltűnik.

Az üzleti környezetet kilenc szempontból vizsgáló felmérés szerint hazánk a 183 ország közül a 46. helyezést érte el, ezzel hat helyet ugrott előre az előző adatokhoz képest. Még ettől is előkelőbb eredménynek számít, hogy Magyarország arra a tízes listára is felkerült, mely a legtöbbet javuló gazdaságokat veszi számba.

A 2009-es felmérés óta hazánk az ingatlanbejegyzés területén fejlődött a legtöbbet, hiszen 19 helyet előrelépve jelenleg a 41. helyet foglalja el.

 

Bár az adórendszer listáján a 183 vizsgált gazdaság közül még mindig a 109. helyet foglaljuk el, ez is nagy előrelépésnek számít, hiszen az előző felméréshez képest itt is kilenc helyet ugrott előre Magyarország.

A világbanki lista a magyar gazdaság vizsgálata alapján stagnálást mutat az építési engedélyek megszerzésénél, a külkereskedelemben és a szerződések betartásánál. A vállalkozások felszámolásánál négy helyet léptünk hátra, de a hitelhez jutásnál is visszaesés tapasztalható, itt két hellyel csúsztunk lejjebb. Ennek ellenére hazánkban viszonylag könnyen juthatnak hitelhez a vállalkozások, hiszen még így is az előkelő 32. helyet birtokoljuk. A befektetővédelmi listán szerepel Magyarország a legrosszabb helyen, itt a 183-ból a 120. helyen állunk, ami még az előző évi eredménynél is eggyel gyengébb.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A Világbank toplistáján…
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.