Az egyablakos ügyintézés azt jelenti, hogy azok az adatok, amelyek a Cégbíróságra bekerülnek, automatikusan eljutnak az APEH-hez is. De vannak olyan adatok, amelyeket a Cégbíróság nem kér be (az...
Ajánlott oldalak
2009-12-06 12:08
Majoros-Tóth Orsolya
A vállalkozásokon múlik az ország felemelkedése
Demján Sándor, a Vállalkozók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke a Parlamentben rendezett díjátadó ünnepségen hívta fel a figyelmet a hazai vállalkozások kritikus helyzetére.

„A magyar vállalkozásokon múlik az ország felemelkedése, azonban a vállalkozói réteg nem mindig kapja meg a neki járó tiszteletet a társadalomtól” – jelentette ki Demján Sándor az idei Vállalkozók Napja alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen. Hozzáfűzte, hogy véleménye szerint a magyar vállalkozások kritikus helyzetben vannak a helytelen gazdaságpolitika miatt, és az uniós csatlakozás sem hozott akkora fejlődést a magyar vállalkozásoknak, mint más tagországokban. A vállalkozások jelenleg stagnálnak, és kénytelenek felélni saját tartalékaikat. „Magyarország évtizedes lemaradásban van, gödörbe került, és ebből nehéz lesz kilábalni.”


A VOSZ ügyvezető elnöke elmondta azt is, hogy ha a magyarországi gazdasági környezet nem megfelelő a magyar vállalkozások számára, akkor azok az Unió adta lehetőséggel élve, máshol keresnek boldogulást. (Ezt példázza a régen megindult folyamat, amely még a kisvállalkozásokat is Szlovákia, Románia felé sodorja, a problémásabb ügyvitel ellenére. Az adókon és járulékokon megspórolt összeg bőségesen kárpótolja a cégeket az adminisztrációs terhekért, esetleges nyelvi nehézségekért.)

Az ünnepségen beszédet mondó közéleti személyiségek között Gablini Gábor, a VOSZ soros elnöke is felszólalt: „Senki sem gondolta, hogy a Bokros csomag után újra veszélybe kerülhet a vállalkozói lét. (…) Öröm számunkra, hogy ilyen körülmények között sokan bebizonyították: így is tudják tenni a dolgukat, sokan lehetőségként élik meg a gazdasági válságot.”


A december 4-i Vállalkozók Napja alkalmából a parlamenti díjátadón számos oklevelet, kitüntetést adtak át. 2009-ben a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium kitüntetését, a Magyar Gazdaságért Díjat Bodnár Pál, a WOC Hungary Tanácsadó Bt. ügyvezetője, Daxner Gábor a Délduép Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Váépszer Kft. ügyvezetője és Sziráki Pál, a Jászkun Volán Zrt. vezérigazgatója vette át. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által alapított az Év Vállalkozója Díjakat ötvennyolcan vették át.


Köztársasági Érdemkereszteket is osztottak az arra érdemeseknek: A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült Lőrincze Péter, a TriGranit Fejlesztési Zrt. alelnöke. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Varga István Attila, a Varga-Márfy Kft. ügyvezetője, Versegi János, a Ver-Bau Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Villás Károly, a VOSZ közgazdasági igazgatója, a VOSZ-TAN Kft. ügyvezető igazgatója.

 


 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A vállalkozásokon múlik az ország felemelkedése
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.