A forgalomból árbevételünk származik, ami korántsem azonos a nyereséggel, ugyanis vannak költségeink: pl. rezsi, alvállalkozóknak, beszállítóknak kifizetett beszerzési költség, bérköltség stb. A...
Ajánlott oldalak
2011-04-05 06:03
MTI
A piac nem bír el több emelést!
Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint rossz üzenetnek tartja, ha a pékek előrevetítik az árak emelkedését, mert ezzel nyomást akarnak gyakorolni a piacra.

Mégsem emelkedett a kenyér ára annak ellenére, hogy a pékeknek drágult a liszt - nyilatkozták kereskedők a Magyar Nemzetnek. A Jókenyér Pékség ügyvezetője, Ludwig Klára a lapnak arról beszélt, hogy nem terveznek drágítást a januári 5-7 százalékos áremelés után. Kizárólag a hosszú távú változásokat érvényesítik az árban - tette hozzá. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a lap tájékoztatása szerint rossz üzenetnek tartja, ha a pékek előrevetítik az árak emelkedését, mert ezzel nyomást akarnak gyakorolni a piacra. Ezt feleslegesen teszik - olvasható a Magyar Nemzetben -, hiszen a piac diktál.

A Spar sajtófőnöke, Fehér István arról számolt be a lapban, hogy nem tervezik a kenyér árának emelését. A partnerek nem jeleztek áremelést, és a Spar nem is számít rá, mert az elmúlt hónapokban 20-30 százalékos volt a drágulás.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója pedig azt mondta, hogy a piac nem bírja el a további áremelést, mert egy év alatt majd duplájára emelkedett az alapvető élelmiszerek ára, s ezzel a pékek jó része is tisztában van. A CBA-nak van saját péksége, az ott gyártott termékekkel igyekszik kordában tartani az áremelkedést.

 

 

Cimkék: árak,változás
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A piac nem bír el több emelést!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.