Alkalmazott betegsége esetén a keresőképtelenség első 15 munkanapja a betegszabadság időszaka, melyre a munkáltató a bér 80%-át fizeti. Ezt ugyanúgy kell bérszámfejteni, mint a fizetést,...
Ajánlott oldalak
2010-04-06 12:30
Szűcs Ágnes
A pénzt elvitte, a munkát nem végezte el...
Felszámolást kezdeményeztek az izraeli érdekeltségű Engel-csoport ellen a cég győri Városrét elnevezésű projektjének leendő lakói és kivitelezői. A cég úgy vonul ki Győrből, hogy a Dália elnevezésű épületének kivitelezését félbehagyja. Így nem épül meg a tervezett több ezer lakás sem.

Az amerikai tulajdonú Heitman–csoport finanszírozta a magyarországi Engel cégcsoportot. A finanszírozás elmaradása és az építendő lakások értékesítésének visszaesése egyaránt hozzájárult az építkezés leállásához.

Az Engel-csoport beruházásában épült lakóházakat a tervek szerint 2008 végén, 2009 elején kellett volna átadni, de az építkezés leállt. Kétségessé vált az is, hogy visszakapják-e pénzüket azok a jövendőbeli lakók, akik a győri Dália palotában szerettek volna lakást vásárolni, és már be is fizették az előleget.

2002-ben írtak alá egy több tízmilliárd forintos beruházást a Rába Nyrt-vel, az egykori Rába Vagon és Gépgyár telephelyeinek hasznosítására. A mintegy 43 hektáros területen 5-6 ezer új lakást, óvodát, iskolát, ligetet, sétálóutcát, üzleteket terveztek. 2006-ban elkészült a hatvanlakásos Tulipán ház, majd a 83 lakásos Amarilliszkert. A Dália palota lakásai iránt már megcsappant az érdeklődés, a 206 lakásból 52-t sikerült értékesíteni, ennyire fizették be a 15 százalékos előleget, de néhányan már felmondták a szerződésüket.

A leendő lakók közül még sokan bíznak a már 85 %-ban elkészült Dália palota átadásában. Rosenberg Ernő az Engel cégcsoport magyarországi vezetője 2 hónapja lemondott, a cég másik ügyvezetője, Shmucl Hibel nem Magyarországon él, ezért sokáig úgy látszott, hogy a lakók által befizetett pénz odavész. Az Engel számláját vezető bank viszont kifizette a kárvallott ügyfeleket és átvette a projekt befejezését. Jelenleg tárgyalást folytatnak az esetleges befektetésről.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A pénzt elvitte, a munkát nem végezte el...
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.