A megváltozott munkaképességűek segítésére az Állami Foglalkoztatási Szolgálat Rehabilitációs Információs Központok hálózatát működteti. Bővebben.... A mozgássérültek álláskereső fóruma: MOTIVÁCIÓ...
Ajánlott oldalak
2011-05-05 08:31
BDB
A magyarok félnek legjobban a munkaügyi ellenőrzésektől
A munkavállalók és vállalkozók bevonásával készült, átfogó uniós kutatás elemzéséből kiderül, hogy a vezetők túlzott bizalmatlanságának és erős kontrolljának eredményeként a közép-kelet-európai országokban félnek leginkább a munkaügyi ellenőrzésektől a dolgozók. A problémát tovább súlyosbítja, hogy egyéni munkavégzésre és távmunkára szinte egyáltalán nincs lehetőség.

A cseh és ukrán munkavállalók mellett a magyarok tartanak leginkább a munkahelyi ellenőrzésektől – derül ki az Utasi Ágnes által jegyzett, Szerepváltozások 2011 című, a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma által támogatott kötet Szubjektív feszültség és munkastressz a házasok életében tanulmányából.

A kutatás fő célja, hogy a házasok kettős munkaterhelését vizsgálva választ adjon arra, hogy az otthoni és pénzkereső munka együttes végzése milyen családi feszültségeket generál. A tanulmányból kiderül, hogy bár többek között a magyar munkavállalók félnek leginkább az ellenőrzésektől, számukra jelent legkevésbé zavaró tényezőt a családi felelősségérzet a munkateljesítményükben.

Az európai régiókat vizsgálva kiderült, hogy a közép-keleti európai országoknál a legerősebb a munkastressz, ám a nők még ezen belül is kimagaslóan nagyobb negatív stresszt élnek meg, mint a férfiak. A munkával összefüggő konfliktusok összesített hatása Ukrajnában, Lengyelországban és Csehországban a legmagasabb. Bár a házaspároknál dobogós helyen szerepel a házimunkák otthoni leosztása, a legnagyobb vitaforrás mégis az, hogy a partner mennyi időt tölt el a munkahelyén, ezzel aranyérmet nyerve a veszekedést kiváltó okok toplistáján.

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A magyarok félnek legjobban a munkaügyi ellenőrzésektől
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.