Egyéni vállalkozónak akkor kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni, ha áfa fizetésre kötelezett. Vagyis alanya az áfának, áfa-köteles tevékenységet végez, az adószámának a 9. számjegye 2-es. A...
Ajánlott oldalak
2011-03-31 11:41
BDB
A magyar gazdaság átverései
Hihetetlen, hogy egyszer Magyarország megerősödik? Hogy stabilizálódik a forint árfolyama és a kisvállalkozók tevékenységének köszönhetően hazánk az uniós gazdaság legmeghatározóbb szereplőjévé válik?

Elengedtük a fantáziánkat és összegyűjtöttünk hét jövőbeli álomhírt, melyeknek egyelőre csak mosolyfakasztó hatása van, gazdaságélénkítésre pedig csak mérsékelten alkalmasak!

1.       A forint az elmúlt hónapokban olyannyira megerősödött, hogy az Európai Unió Brüsszeli nagygyűlésén bejelentette: a jövőben az euró árfolyamát a forinthoz igazítják. A tagállamok véleménye a döntésről megoszlik, de ennek ellenére a szabályozás támogatottsága igen magas.

2.       Tekintettel arra, hogy az üzemanyagok ára hétről hétre egyre magasabb, így a kormány azonnali hatállyal megszünteti a benzin és gázolaj jövedékiadó-tartalmát. Várhatóan a jövő héttől így 25 forinttal olcsóbb lesz az üzemanyagok ára.

3.       Kína felszólította Magyarországot az exportja csökkentésére, attól tartva, hogy a piacok elvesztése miatt összeomlik a kínai gazdaság. Hazánk a kérésnek valószínűleg nem tesz eleget, hiszen a nemzetközi megítélés szerint ez Magyarországtól semmilyen eszközzel nem kényszeríthető ki.

4.       A multinacionális nagykereskedelmi egységek bejelentették, hogy a jövő évtől kezdve kivonulnak az országból, ugyanis a vásárlóerő a kisebb bolthálózatokat részesíti előnyben. Az áruházláncok telephelyein nagybani piacok és magyar kisvállalkozókat tömörítő kereskedelmi egységek létesülnek.

5.       Több kis- és középvállalkozás összefogásának köszönhetően a közeljövőben 8 cukorgyár kezdi meg működését országszerte. Az intézkedés célja, hogy a kristálycukor piaci ára ne emelkedjen tovább, illetve hogy a munkahelyek létesítésével csökkenjen a munkanélküliség.

6.       Egy magyar találmánynak köszönhetően a vízből nyert energia felhasználása egyre nagyobb méreteket ölt és a közeljövőben kiváltja az atomerőművek használatát. Az új szabadalmat világszerte nagy megkönnyebbüléssel fogadták…

7.       Mivel Magyarország gazdasága egyre stabilabb és erősebb, így a kormány arról döntött, hogy a jövőben sem vezetik be hazánkban az eurót. A tagállamok azt fontolgatják, hogy az Európai Unió hivatalos fizetőeszköze néhány éven belül a forint lesz.

Heten vannak és gonoszok. Akár igazak is lehetnének, de nem azok. A magyar gazdaság olyan átverései ezek, melyekre ugyan vágyunk, de valószínűleg annyi együtt érvényesülő hatás soha sem fog bekövetkezni, hogy valóra váljanak. Reménykedni lehet, sőt kell is, ellenben úgy gondoljuk, egy mai magyar kisvállalkozó valószínűleg ettől jóval kevesebbel is beérné…

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A magyar gazdaság átverései
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.