Tbj. 4.§ g) Segítő családtag: az egyéni vállalkozónak, valamint a jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság természetes személy tagjának az a közeli hozzátartozója, aki az egyéni...
Ajánlott oldalak
2010-02-19 12:40
Majoros-Tóth Orsolya
A magyar cégek fele magas kockázatú
A Coface Hungary követeléskezelő és hitelbiztosító cég szerdai közleményében kijelentette, hogy elemzése szerint Magyarországon minden második cég kimondottan magas, vagy közepes kockázati tényezőt képvisel. A régióban csak Románia előzi meg hazánkat ebben a tekintetben.

Dercze Zoltán, a Coface Hungary országigazgatója az MTI-nek adott interjújában elmondta, hogy éves szinten a mintegy 300 ezer működő magyar cég közül a megbízóik számára mintegy 40 ezret vizsgálnak. A megítélés alapja a vizsgált cég története, többnyire három évre visszatekintő pénzügyi adatainak összehasonlítása és azok trendje. Ugyanakkor figyelembe veszik az országkockázatot is.

A magyarországi adatok alapján a januári 48,94 százalékos arány enyhe javulást mutat az előző hónapokhoz képest, de még mindig nagyon magas. Augusztus óta szeptembert kivéve minden hónapban 50 százalék feletti adatokat mért a Coface Hungary. Az elemzők nem számítanak további jelentős javulásra.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A magyar cégek fele magas kockázatú
Hozzászólások száma: 0 db

 
2018 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.