A hitelintézetek min. 1 éves pozitív eredmény után szoktak működő vállalkozóknak hitelt adni, vagyis újonnan alapított cégeknek nem adnak hitelt, hiszen elég nagy a kockázatuk. Jelzáloghitelt...
Ajánlott oldalak
2010-07-07 11:56
mot
A központi szabályozás akadályoz!
Az Európai Bizottság őszre ígéri annak a szabályozásnak a megváltoztatását, ami eddig akadályozta a kis- és középvállalatokat az innovációban. Az EurActic.com weblapon megszólaló szakértők és vállalkozók szerint a rossz szabályoknak komoly szerepe van az Unió versenyképességének csökkenésében, és nagy szükség van új innovációs stratégia kidolgozására.

Az Európai Unió ugyanis –szerintük- eddig a tudományra és a kutatásra összpontosított, és szinte teljesen figyelmen kívül hagyta a gazdasági szempontokat, pláne a kisvállalkozókat. Az eddigi innovációs stratégiát az év vállalkozójává választott Bart Van Coppenolle, a Metris hardvercég alapítója is rossznak minősítette. „Az innováció a vállalkozásról szól, s nem a tudományról és a kutatásról, mint ahogy az Európai Bizottság hiszi” – idézi a vállalkozót az EurActic.

A hazai viszonyok között sem jobb a helyzet, amit a Világgazdaságnak adott interjújában Farkas József, a Magyar Innovációs Szövetség elnökségi tagja is megerősített: „Az innovációs versenyhátrányt behozni a tenni tudó és akaró szereplők körének szélesítésével, támogatásukkal és az akadályozó tényezők csökkentésével lehetséges.” – nyilatkozta a szakember, amikor a megoldási lehetőségekről kérdezték. A Világgazdaság című újság Herczog Edit európai parlamenti képviselő álláspontját is közzétette: „Az Európai Bizottság valóban hatalmas lendülettel ugrott neki programja kialakításának, és a 2020-ig szóló, növekedésalapú stratégiája középpontjába látszólag az innovációt állította. Már a stratégia meghirdetése idején figyelmeztettük a Barroso-bizottságot, hogy az Európa 2020 programjában felvázolt 3 százalékos innovációs ráfordítás korántsem nevezhető ambiciózusnak, hiszen az üzleti életben senki nem nevez innovatívnak egy vállalatot, ha nettó árbevételének tizedénél kevesebbet költ kutatás-fejlesztésre.”

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A központi szabályozás akadályoz!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.