A vállalkozásnak akkor is lehetnek működési költségei, adó ill. járulékfizetési kötelezettségei, ha nincs bevétele. Egyrészt, a főállású egyéni és társas vállalkozó után kötelező megfizetni a havi...
Ajánlott oldalak
2010-12-22 10:46
BDB
A kiscégek szebb jövőt várnak
A kisvállalkozások több mint fele reálisnak ítéli meg, hogy jövőre uniós forrásokhoz jusson – derült ki egy nemrégen közölt felmérésből. Az optimizmus a közép- és nagyvállalatoknál erősebb ugyan, de a megkérdezettek szerint a mikro- és kiscégek helyzetén az Új Széchenyi Terv sokat segíthet.

A pályázati rendszert jelenleg a kormány alakítja és 2011. január 15-én válik nyilvánvalóvá csak, hogy milyen módon képzelik el azon szándékot, miszerint a kkv-k könnyebben jutnak uniós forrásokhoz.

A K&H felmérése szerint a terv több egyszerűsítést, könnyítést is tartalmazni fog. A kevesebb beadandó dokumentum és igazolás, valamint az egyszerűbb kitöltő programok hatékony segítséget jelentenének a kisebb vállalkozások számára. Emellett pedig a támogatási keretösszegek emelése és az új pályázatok kiírása jelentene valóban érezhető változást a hazai pályázati rendszerben - véli a bank.


Az általunk megkérdezett vállalkozások optimisták a várakozásokat illetően, hiszen felmérésünk alapján 55%-ra emelkedett azon vállalkozások aránya, akik reálisnak tartják, hogy uniós pályázati támogatáshoz jussanak. Ez pedig azért is érdekes, mert a pályázatokkal kapcsolatban utoljára egy évvel ezelőtt javultak a várakozások" - kommentálta a felmérés eredményeit Németh László, a K&H kkv marketing főosztályának vezetője.

„A kiírt pályázatokkal kapcsolatban jelenleg a hazai kkv vezetők 30%-a véli úgy, hogy talál olyan pályázatot, amelyen indulni tud. Ezen a téren az átlaghoz képest a mikrovállalkozások pesszimistábbak, miközben a középvállalkozások több lehetőséget találnak maguknak a mostani pályázati rendszerben. Ez részben annak is tulajdonítható, hogy minél kisebb egy vállalkozás, annál nehezebben tudja előteremteni a pályázáshoz szükséges önrészt. Várhatóan ezen a téren is lesz jövőre elmozdulás, mivel a tervek szerint egyes pályázatokon akár önrész nélkül is lehetőség lesz az indulásra. A reprezentatív kutatás azt is megállapította, hogy hazai szinten a kkv-k 33%-a nyújtott már be legalább egy uniós pályázatot. Ez pedig azt mutatja, hogy van még lehetőség a fejlődésre" - mondta el a szakember.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A kiscégek szebb jövőt várnak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.