A vállalkozás bevételszerző tevékenysége érdekében felmerült, a vállalkozási célú költségeket lehet elszámolni. Általánosságban elszámolhatóak az irodafenntartás költségei, a rezsiszámlák, a...
Ajánlott oldalak
2010-09-16 10:43
BDB
A kis- és középvállalkozások kezében a kulcs
A 4 Tender pályázatíró cég piaci elemzése szerint a magyarországi gazdaság fellendülésében kulcsszereplők lehetnek a hazai kis- és középvállalkozások, ehhez azonban komoly forrásokra van szükségük. Az uniós támogatások végesek, így ahhoz, hogy a kkv-szektorban tervezett beruházások megvalósuljanak elengedhetetlen a komolyabb átszervezés, átcsoportosítás, melynek nyilvánvalóan több vesztese is lesz.

A 4 Tender Hungary pályázatíró cég tanulmánya szerint a hazai gazdasági fellendüléshez a kis- és középvállalkozások kezében lehet a kulcs, viszont ehhez elengedhetetlenül szükséges az uniós támogatások átcsoportosítása is. A kkv-szektor pénzhez juttatásának egyelőre nincs más módja, hiszen az Európai Uniós erőforrások is végesek. Ahhoz, hogy jelenleg adni tudjon, valahonnan el kell venni, ami sokakat érzékenyen érinthet, például az önkormányzati és nonprofit szférát, ahonnan a pályázatíró cég véleménye szerint a legegyszerűbb lenne az átcsoportosítás.

A kis- és középvállalkozói szektor megerősítése, versenyképességének növelése által nőhet a foglalkoztatottság és ezzel együtt az állami adóbevételek is, melyekkel nagymértékben hozzájárulnának az ország felzárkózásához, a válság hatásainak kiküszöböléséhez. Az ötletek és potenciális megoldások azonban önmagukban kevesek. Ahhoz, hogy előrelépés legyen tapasztalható, a pályázati rendszer átfogó reformjára van szükség.

 

A fenti célok elérését például támogatná azoknak az irányoknak a kiemelt kezelése, melyek a magyar gazdaság fejlesztési, beruházási törekvéseit erősítenék, és a gépbeszerzést, innovációt, informatikát, továbbá a képzéseket, energetikát, illetve a komplex projekteket helyezné előtérbe. A valós eredmények realizálásához az is elengedhetetlen, hogy alaposan és körültekintően kerüljenek kiválasztásra a pályázat alanyai. A 4 Tender Hungary szerint azokra a pályázó vállalkozásokra kell elsősorban összpontosítani, melyek minimum két teljesen lezárt üzleti évvel rendelkeznek és működésük stabil, mindezek mellett figyelembe véve a fejlettségbeli és regionális különbségeket.

4 Tender Hungary pályázatíró cég elemzéséből a fentieken túl az is kiderül, hogy „az uniós pályázati források felhasználása során a hatóságoknak a mostaninál hatékonyabban, szigorúbban kell ellenőrizni a vállalkozásokat, mivel a pályázatokkal kapcsolatos morál összességében még mindig nem megfelelő.”

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A kis- és középvállalkozások kezében a kulcs
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.