A minőségirányítás külön szakma, rengeteg tanácsadó cég működik, amely a HACCP rendszer bevezetésével foglalkozik. A szakértői költség százezres nagyságrendű lehet, de ez nagyban függ a...
Ajánlott oldalak
2011-02-16 15:20
MTI
A kamarák is beleszólhatnak
Ma kerül a kormány elé az a törvényjavaslat, amely szerint a kamarák beleszólhatnának az 500 négyzetméternél nagyobb alapterületű kereskedelmi egységek létesítésébe.

Ma kerül a kormány elé az a törvényjavaslat, amely szerint a kamarák beleszólhatnának az 500 négyzetméternél nagyobb alapterületű kereskedelmi egységek létesítésébe - írja szerdai számában a Napi Gazdaság és a Népszabadság. Jelenleg az önkormányzat saját hatáskörében dönt építési engedélyek kiadásáról, a készülő jogszabály szerint viszont az önkormányzat csak akkor adhat ki építési engedélyt, ha az illetékes kamarák hozzájárulásukat adták. A törvényjavaslat szerint a területi kereskedelmi és iparkamrákról jóváhagyása lesz szükséges a 2500 négyzetméternél kisebb alapterületű áruházak létesítéséhez, a nagyobb szupermarketek építéséhez az országos kamarák jóváhagyása kell.

Mind a két lap arról ír, hogy a készülő jogszabály újabb frontot nyitna a kiskereskedelemben szemben álló kicsik és nagyok között, de kicsik és kicsik között is. 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A kamarák is beleszólhatnak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.