Ha egyéni vagy társas vállalkozóként (bt beltagja, kft ügyvezetője) származik jövedelmünk akkor azt a következő levonások, járulékok terhelik: Levonások a jövedelemből: szja (ld. 4 pont) 8 %...
Ajánlott oldalak
2010-11-24 07:41
Szűcs Ágnes
A jó példa legyen ragadós - szemináriumsorozatot indít az Állami Számvevőszék
„A jó példa legyen ragadós” címmel indít szemináriumsorozatot az Állami Számvevőszék. A szemináriumsorozatban a közpénzek felhasználásának és a vagyongazdálkodás legjobb gyakorlatainak megismerését szeretné széles körben eljuttatni nemcsak az állami szféra, hanem egyéb más területek képviselői felé.
A „legjobb gyakorlatok” megismertetésére szemináriumsorozatot indít az Állami Számvevőszék hat önkormányzati szövetséggel együttműködve.
A szemináriumsorozatról szóló nyilatkozatot hat önkormányzati szövetség vezetője, az ÁSZ elnöke és a kormány képviselője írta alá.
Domokos László, az ÁSZ elnöke kihangsúlyozta, hogy az állami szféra más területeire is gondolnak. Több ezer nem önkormányzati intézmény, például iparkamarák, civil szervezetek használnak fel közpénzeket és kezelnek vagyont.
 
A szemináriumsorozattal azt szeretnék elérni, hogy a résztvevő intézmények és szervezetek megismertessék egymással a legsikeresebb közpénz-felhasználási és vagyongazdálkodási megoldásokat. A jó példák terjesztése különösen indokolt az önkormányzatok körében, hiszen egy-egy önkormányzatnál bevált megoldást több száz, vagy akár több ezer önkormányzat is adaptálni tud saját tevékenységéhez.

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke elmondta, hogy ellenőrzéseik során nemcsak szakszerűtlenségből fakadó hibákat, működési anomáliákat, törvénytelenségeket tárnak fel, hanem gyakran találkoznak előremutató gazdálkodási megoldásokkal, ésszerű működési renddel, színvonalas belső ellenőrzéssel.

Ezeknek a jó gyakorlatoknak szeretnének konzultációs lehetőséget teremteni a szemináriumokon.

Az első alkalommal az egyik legnagyobb közpénzfelhasználó ágazat, az önkormányzatok gazdálkodási, ellenőrzési gyakorlatait tekintik át december elején.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A jó példa legyen ragadós - szemináriumsorozatot indít az Állami Számvevőszék
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.