Ha az egyéni vállalkozónak van igazolható heti 36 órát meghaladó főállású munkaviszonya, és a vállalkozásából nem származik vállalkozói kivétje, akkor egyéni vállalkozóként nincs járulékfizetési...
Ajánlott oldalak
2011-01-21 15:13
Bálint Brigitta
A hét főbűn hozza a legtöbb pénzt!
Számtalanszor megfogalmazódott már az emberek fejében az, hogy jelenlegi világunkban miből lehet a legjobban meggazdagodni. Bármennyire is hihetetlen, de ezek a gondolatok legtöbbször a katolikus egyház által megfogalmazott hét főbűn köré csoportosulnak. Egy német alapkezelő szintén fantáziát látott a dologban, így a hét főbűnhöz igazodó befektetési alapot hozott létre.

A Prosperia Investment német alapkezelő olyan befektetési alapot hozott létre, mely tudatosan a kereszténység által már a középkorban megfogalmazott hét főbűn tulajdonságait használja fel befektetési politikájához. A bűnös iparágakat megcélzó német alap a népszerű és társadalmilag felelős, etikát hangsúlyozó alapok ellentéteként emelkedik ki a divatos befektetések köréből és a várakozások szerint népszerűsége hamarosan csúcsra tör.


A Prosperia Mephisto 1 névre keresztelt sikergyanús csomag a bűnös iparágak részvényeinek elmúlt évekbeli teljesítményére alapozva az alábbi portfóliókat kínálja:

  • Superbia/kevélység: luxuscikkek, ékszerek, kozmetikumok
  • Avaritia/fösvénység: fapados szolgáltatások, pénzügyi szolgáltatások
  • Luxuria/bujaság: felnőtt szórkozás
  • Ira/harag: hadiipar, fegyverek, börtön ellátás
  • Invidia/irigység: életmód termékek, autóipar, high-tech
  • Acedia/restség: szórakozás, kaszinó, nyereményjátékok
  • Gula/torkosság: élelmiszer, alkohol, dohányáru, géntechnológia, nyersanyagok és vegyszerek

A zárt végű befektetési alap volumene mintegy 20 millió eurót foglal, jegyzési időszaka várhatón 2016 decemberében jár le.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A hét főbűn hozza a legtöbb pénzt!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.