A távmunka és az e-munka fogalmát egymást helyettesítve is szokták alkalmazni, az e-munka azonban tágabb értelemben használatos. Az e-munka defiiálásának szükségessége azt a jelenséget ragadja ki,...
Ajánlott oldalak
2010-01-11 15:48
Hivatalos Közlemény
A gazdasági miniszter visszahívta az ITDH vezérigazgatóját
Az ITD Hungary Zrt-ben 2009 őszén lefolytatott KEHI-vizsgálat alapján a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumot vezető miniszter az ITDH vezérigazgatóját vezetői tisztségéből visszahívta, munkaviszonyát 2010. január 11-ével, rendkívüli felmondással megszüntette.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség 2007-2009-es működését áttekintve, több esetben is szabálytalanságokat talált a vállalkozási, szolgáltatási és tanácsadási szerződések, valamint a költséggazdálkodás terén. Emellett a vizsgálat során hiányosságokra derült fény a szakmai, szervezeti működési szabályok, illetve a vezérigazgatói körben felmerülő ellenőrzési kötelezettségek betartása, betartatása terén.

 

 Rétfalvi György


Mindezek kérdésessé tették az intézmény irányítójának vezetői alkalmasságát, ezért Varga István gazdasági miniszter Rétfalvi György vezérigazgatói kinevezését a mai napon visszavonta, munkaviszonyát rendkívüli felmondással, azonnali hatállyal megszüntette.
A volt vezérigazgatónak végkielégítés nem jár.
A gazdasági miniszter az ITDH új vezetőjéről, az ügynökség zavartalan működése érdekében mielőbb döntést hoz.

Update:

Rétfalvi György vezérigazgató visszahívását követően, Varga István gazdasági miniszter Kilián Csaba befektetési igazgatót kérte fel az ITD Hungary Zrt. vezérigazgatói teendőinek ellátására, aki a megbízást elvállalta.


- Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium -

Cimkék: hivatal
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A gazdasági miniszter visszahívta az ITDH vezérigazgatóját
Hozzászólások száma: 2 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.