A termékdíjköteles termék után termékdíjat fizet a belföldi előállítású és az Európai Közösségen belüli behozatal esetén a első belföldi forgalomba hozó vagy saját célú felhasználás esetén a...
Ajánlott oldalak
2010-02-16 07:07
Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium
A gazdaságfejlesztés és munkahelyteremtés bástyái
A kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása áll a középpontjában a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) „Ipari Park” cím elnyerésére kiírt pályázatának. A 15. alkalommal közzétett felhívás számos hazai és uniós támogatás záloga is egyben. A pályázati anyagok 2010. február 15. és szeptember 30. között nyújthatók be.


Az „Ipari park” címre e kiírás keretében olyan cégek pályázhatnak, amelyek vonzó befektetési környezet megteremtésével a kis- és középvállalkozások fejlődésének katalizátorai lehetnek, továbbá minőségi szolgáltatásukkal széleskörű befektetői igényeknek is megfelelnek. A cím mindemellett kapukat nyit több uniós és hazai fejlesztési forráshoz, ily módon az ipari parkok jelentősen hozzájárulhatnak a régiók gazdasági erejének növeléséhez, versenyképességük fokozásához.

Az ipari parkok fejlesztésbe a kormány 1996-ban az Ipari Park cím támogatási pályázat kiírásával kapcsolódott be, amelynek köszönhetően a magyarországi ipari parkok száma 12 év alatt meghétszereződött (28-ról 206-ra nőtt), az ipari parkokban foglalkoztatottak száma 12 év alatt pedig több mint hétszeresére, 207.000 főre emelkedett. Hazánkban ma a 12.323 hektárnyi területen működő 206 ipari park biztosítja az ipari termelés és az ipari export több mint harmadát.


Magyarországon az ipari parkok differenciált struktúrája alakult ki, amely igazodik az egyes térségek adottságaihoz, épít a régiók munkaerő és infrastrukturális lehetőségeire (pl. kereskedelmi és szolgáltató területek, logisztikai és infoparkok).

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A gazdaságfejlesztés és munkahelyteremtés bástyái
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.