Közösségi adószámot kell igényelnie annak az általános forgalmi adó alanynak, speciális esetekben a nem általános forgalmi adó alanynak és az egyszerűsített vállalkozói adó alanynak, aki az...
Ajánlott oldalak
2010-11-11 09:24
BDB
A gatyánk is rámegy
Magyarországon a hiteltörlesztések még a ruhapénzt is elviszik, a hazai költési szerkezet teljes mértékben átrendeződött. Több pénz kell a hitelek visszafizetésére és a biztonsági tartalékokra, ugyanakkor jelentős mértékben kevesebb jut ruhára, utazásra, kultúrára, de a napi fogyasztási cikkek piacán sem történik fellendülés.

A Gfk Hungária Piackutató Intézet kétezer háztartás körében végzett felmérést, melyből kiderül, hogy az idei év szeptemberéig mintegy 0,2 százalékkal kevesebbet költöttek a háztartások élelmiszerre és vegyiárura.

 

"Az idén tovább folytatódott az élményszerű nagybevásárlások arányának csökkenése, illetve az alkalmanként megvásárolt napi fogyasztási cikk értékének visszafogása. A vásárlók racionálisabbak lettek, a jobb ár-érték arányokat keresik, vonzóak számukra az egyértelmű árelőnyöket kínáló, nagyobb kiszerelések vagy termék-összecsomagolások" – nyilatkozta az mfor.hu-nak Kovács Krisztina, a kutatóintézet consumer tracking szektorának menedzsere.

Bár a háztartásokhoz beáramló pénzmennyiség növekszik, ugyanakkor a napi fogyasztási cikkek piaca stagnálást mutat. Ennek oka, hogy többet kell költeni a hitelek visszafizetésére és a biztonsági tartalékok képzésére, ugyanis a fogyasztók hozzászoktak az elmúlt években, hogy spórolni kell, következményként pedig még 2009-hez képest is jóval kevesebbet költenek a fogyasztók ruházkodásra, utazásra, kulturális tevékenységekre.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A gatyánk is rámegy
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.