A vállalkozói jövedelem szerinti adózást alkalmazó egyéni vállalkozó a vállalkozói tevékenységéből származó nyereségét a vállalkozói bevételből a vállalkozói költség levonásával határozza meg....
Ajánlott oldalak
2011-01-20 10:20
BDB
A fogyasztóvédelemnek is lesz pozitív listája
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) márciustól pozitív listát vezet majd a fogyasztóvédelmi jogszabályokat betartó vállalkozásokról. A jogkövető cégek névsorát a hatóság nyilvánosságra hozza és elismerésül tanúsító oklevélben részesíti az érintetteket.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) márciusban kezdi közölni a fogyasztóvédelmi jogszabályokat betartó vállalkozások pozitív listáját - jelentette be Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára és Pintér István, az NFH főigazgatója január 18-án kedden közös sajtótájékoztatón, Budapesten.

 

A pozitív minősítést egy szakmai bizottság döntése után kaphatja meg az a vállalkozás, mely a kijelölt vizsgálatokon (például az árfeltüntetés és árfelszámítás, a szavatosság és jótállás, a vásárlók könyvébe tett bejegyezések intézése stb.) megfelelt a jogszabályi követelményeknek. A jól teljesítő vállalkozásokról lista készül, melyet a hatóság nyilvánosságra hoz, a jogkövető vállalkozásokat pedig tanúsító oklevélben részesíti.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy februártól hétvégi ügyfélszolgálatot is bevezetnek, ahol a vállalkozások és fogyasztók egyaránt kérhetnek fogyasztóvédelmi tanácsot és segítséget.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A fogyasztóvédelemnek is lesz pozitív listája
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.