Áfa mentességnek két fajtája létezik. Az egyik az alanyi áfa mentesség, a másik a tevékenység jellegére tekintettel az áfa törvény által meghatározott áfa mentesség. Az alanyi áfamentesség...
Ajánlott oldalak
2011-06-02 10:19
BDB
A fiatalok a legbizalmatlanabbak
A fiatalok munkahelyek iránti elkötelezettsége szinte az egész világon probléma, de hazánkban az egyik legalacsonyabb. A helyzet hosszabb távon komoly gondot is okozhat a vállalkozásoknak, annál is inkább, mert ehhez még a gyakran stresszesnek érzett munkakörnyezet is párosul.

Világszerte hiányzik a munkahelyek iránti elkötelezettség a fiatal alkalmazottakból, de Magyarországon az egyik legalacsonyabb a munkavállalók elkötelezettsége. A magyar fiatalok nem érzik úgy, hogy nyitva állnának előttük a karrierlehetőségek, 45 százalékuk lenne hajlandó külföldre vándorolni jobb munka reményében – állapította meg a GfK Nemzetközi Alkalmazotti Elkötelezettség 2011 felmérése.


A kutatás eredménye szerint a 18-29 éves korosztálynak mindössze 21 százaléka erősen elkötelezett munakadója felé, míg a hatvanas éveikben járó személyek 31 százaléka. A különbség a fiatalabbak és az idősebbek között nem csak hazánkban okoz problémát, hanem világszerte, ugyanis a munkahelyeken generációs ellentmondások alakulnak ki, ami egyrészről akadályozza a fiatal, jól képzett és tehetséges munkaerő felvételét, másrészről ugyanezen kategóriába tartozó személyek megtartását, motiválását.

Magyarország az „elkötelezettségi lista” legalján foglal helyet Csehországgal karöltve, mintegy 6 százalékos eredménnyel, Szerbia és Portugália hajszálnyival előzik csak meg a sereghajtókat a maguk 7 százalékával.

A fiatal alkalmazottak 61 százaléka gondolja úgy világszerte, hogy vannak karrierlehetőségek számukra, de sokan vélik úgy, hogy ezt vagy egy másik munkaadónál, vagy pedig egy másik országban találják meg.

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A fiatalok a legbizalmatlanabbak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.