A működési engedély, telepengedély ügyében a helyi polgármesteri hivatal - általában igazgatási - irodája ad pontos felvilágosítást. A működési engedély kérelmezése 10.000 Ft-ba kerül. A kérelem...
Ajánlott oldalak
2010-10-26 08:02
BDB
A dupla minimálbér szimplán szűnik meg
A 2011-es adótörvény-tervezet szerint már nem a dupla minimálbér vagy a tevékenységre jellemző kereset szerint kell a munkavállalók után a járulékokat megfizetni, az év eleji osztalékot pedig kötöttségek nélkül vehetik fel a vállalkozók.

Az új adótörvény kisöpörheti a tevékenységre jellemző kereset szerinti vállalkozói járulékfizetés szabályát, és az alkalmazottak után sem kell legalább a dupla minimálbér szerinti járulékot fizetni – állapította meg Oldal György adószakértő a FigyelőNetnek tett nyilatkozatában.

 

A jelenlegi szabályozás szerint a vállalkozásoknak legalább a dupla minimálbér után kell a járulékot megfizetniük, ez alól azonban lehetett mentességet kérni. A másik szabály a tevékenységre jellemző kereset szerinti járulékfizetést emeli ki, ami szintén tévutakkal tarkított a cégek körében, hiszen nehezen meghatározható. Az idei év még ezeknek a jegyében zajlik, viszont 2011-től áttörést és átláthatóbb rendszert ígérnek az érintetteknek. A kormány továbbá arról is gondoskodna, hogy az APEH ne bírságolja meg azokat a vállalkozásokat, akik értelmezési nehézségek miatt a szabályokat nem megfelelően alkalmazták.

„A jövő évtől az új minimális járulékalap a minimálbér, de középfokú végzettséget igénylő vállalkozói tevékenység esetén – a munkaviszonyban foglalkoztatottakhoz hasonlóan – a garantált bérminimum összege.” – írja az fn.hu. Ez az összeg jelenleg 89.500 forint, arról azonban még senkinek sincs információja, hogy 2011-től ez mennyire változik, tehát mennyi lesz a minimálbér és a középfokú végzettséghez köthető garantált bérminimum.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A dupla minimálbér szimplán szűnik meg
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.