Jelenleg elfogadás alatt van az a törvény, ami a TEÁOR kódok átsorolását legkésőbb a 2008-as adóévről készített adóbevallásban teszi kötelezővé. A törvény elfogadása esetén a tevékenységi körökben...
Ajánlott oldalak
2010-08-26 12:07
RogÁ
A belföldi piac haláltusája
Hiába nőtt a reálkeresetek aránya a korábbi évekhez képest, ez a növekedés nem látszik meg a fogyasztás alakulásában. (A reálkeresetek a KSH adatai szerint a fogyasztói árak 5,7 százalékos növekedése mellett 3,7 százalékkal nőttek. A bruttó átlagkereset 3, a nettó átlagkeresetek 9 százalékkal nőttek az elmúlt évhez viszonyítva.)

Továbbra is egyre kevesebben és kevesebbet vásárolnak hazánkban. Júniusban élelmiszerből 3,2 százalékkal, üzemanyagból 10 százalékkal fogyasztottunk kevesebbet, mint a tavalyi év azonos időszakában. Az élelmiszer és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek forgalma az első félévben 3,8, júniusban 3,2 százalékkal esett éves szinten, míg az előző hónaphoz képest alig változott; a hiper- és szupermarketek árbevétele júniusban 3,9 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem értékesítésének volumene az első félévben 4, júniusban 4,5 százalékkal csökkent éves összevetésben: több ruhát és illatszert vásároltunk, viszont iparcikkből, bútorból és építőanyagból jóval kevesebb fogyott.

Az üzemanyag-fogyasztás az első félévben 9,3, júniusban 8,1 százalékkal zuhant, míg a gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai az első félévben 26,2, júniusban 10,5 százalékkal csökkentek – írja a KSH.

A szakemberek véleménye szerint a következő időszakban eredménynövekedés csak a kivitelre termelő ágazatokban lesz, ugyanis a lakossági fogyasztás növekedése nem várható, továbbá a munkanélküliség csökkenése sem fog belátható időn belül bekövetkezni.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A belföldi piac haláltusája
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.