A TGYÁS és a GYED mellett nem lehet munkát vállalni, különben megszűnik a jogosultság. Vállalkozni sem lehet, ami pontosítva azt jelenti, hogy pl. tulajdonosként, tagként szerepelhet a jogosult a...
Ajánlott oldalak
2011-04-20 09:37
Kis Erika
A banki forrásokon túl – új segítség a kkv-knak!
A banki forrásokon túl is meg kell találni azokat az eszközöket, melyekkel a kis- és középvállalkozások erősíthetik versenyképességüket. Hogy melyek ezek az eszközök? Az európai ipari miniszterek informális ülésén megválaszolták a kérdést…

Miután a pénzügyi válság következtében a kis- és középvállalkozások a bankoktól meglehetősen nehezen jutnak forráshoz, ezért – a versenyképességüket erősítendő – fel kell kutatni a bankon kívüli finanszírozás lehetőségeit – hangzott el az ipari miniszterek április 14-i, Gödöllőn tartott informális ülésén, ahol Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára példaként a kockázati tőke bevonását, a tulajdonrészen alapuló finanszírozást, illetve a kereskedelem előtti közbeszerzést említette. Ez utóbbi részleteit Magyarországon június végéig dolgozzák ki, a szabályozás pedig 2012 elején léphet majd életbe, mely azt segíti elő, hogy a kisvállalkozások könnyebben jussanak pénzeszközökhöz.

Az informális ülésen a kkv-k külföldi piacainak erősítése is szóba került, jelenleg ugyanis mindössze 25 százalékuk exportál az Európai Unió más államaiba és csak öt százalékuk az, mely EU-n kívüli országokat is megcéloz.

„Lehetővé kell tenni, hogy a kis cégek exportálhassanak, és új piacokat fedezhessenek fel” – mondta Antonio Tajani, az ipar- és vállalkozáspolitikáért felelős biztos, aki ugyanakkor kiemelte a magas szintű minőség biztosításának fontosságát is, melyek kivitelezésének jó gyakorlata lehet a kis cégek klaszterekbe való tömörülése.

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : A banki forrásokon túl – új segítség a kkv-knak!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.