Engedélyköteles társas vállalkozói tevékenység vagy bármely egyéni vállalkozás esetén a szükséges végzettségről a területileg illetékes okmányirodánál kell érdeklődni. Náluk van ugyanis egy nagyon...
Ajánlott oldalak
2010-04-19 10:21
Szűcs Ágnes
6 milliárd forint induló kis- és középvállalkozásoknak
Megkapta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelőségének engedélyét a Primus III Kockázati Tőkealap, mely 6,2 milliárd forint tőkét kíván a hazai kis- és középvállalatokba fektetni a következő három év során.

A 6,2 milliárd forintos alap a Primus Capital jegyzett tőkéje. Ebből 4,4 milliárd forint az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram Jermie program pályázatából, magánpiaci befektetők által biztosított tőke, a hazai intézményi befektető, külföldi befektetési alapok és magánbefektetők részéről biztosított összeg 1,86 milliárd forint.

Bruckner Zoltán, a Primus Capital igazgató elnöke nyilatkozata szerint: „A befektetési lehetőségek felmérése, kiválasztása már hónapok óta folyik, de mostantól nincs akadálya, hogy az általunk átvilágított társaságok a befektetési döntések meghozatala után tőkéhez jussanak. A Primus Capital az elmúlt napokban már a második befektetési ajánlatot írta alá tőkebefektetést igénylő cégekkel, így még a nyár előtt legalább két befektetés lezárását tervezi a technológiai és a szolgáltatói szektorban”.

A HVG arról adott hírt, hogy a tervek szerint elsősorban a korai szakaszú innovatív vállalkozások állnak a befektetés központjában, 50 millió és 1 milliárd forint közti nagyságrenddel. Az alapkezelő a vállalkozások kiválasztását kibővített, nemzetközi szakmai csapattal végzi, elsősorban a nemzetközi kilépésre is alkalmas technológiai és szolgáltatói cégekre koncentrálva.


 

Cimkék: támogatás
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : 6 milliárd forint induló kis- és középvállalkozásoknak
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.