A közép- vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói jogviszonya főállású jogviszonynak számít, ezért az így tanuló hallgatónak nincs kötelező járulékfizetési kötelezettsége...
Ajánlott oldalak
2010-01-07 07:07
Majoros-Tóth Orsolya
2010 első féléve csődidőszak lesz?
„Az idei első félév nehéz lesz a magyar vállalkozásoknak, közülük több is csődbe mehet.” – mondta Dr. Rolek Ferenc, a Magyar Gyáriparosok és Munkaadók Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke az MTI-nek adott interjújában.

„A Magyar Gyáriparosok és Munkaadók Országos Szövetségének megítélése szerint 2010 első féléve igen nehéz lesz, ez az időszak nagyon megrostálhatja a vállalkozásokat, és azok a cégek, amelyeknek sikerül túlélniük, nagy valószínűséggel meg is maradnak.” – fűzte hozzá a szakember. Rolek Ferenc arra is felhívta a figyelmet, hogy makrogazdasági és gazdaságpolitikai problémák miatt az államháztartás egyensúlya megbillent, így a szükséges takarékoskodás visszafogta a vállalkozások növekedési lehetőségét, ami már 2007-2208-ra is jellemző volt a GDP minimális emelkedése miatt.

 

 Dr. Rolek Ferenc

Dr. Rolek Ferenc hangsúlyozta, hogy amíg más országok a belső kereslet élénkítésével és adócsökkentéssel enyhítették a recessziót, addig Magyarországon ezt nem lehetett megtenni, mert a magyar gazdaságot súlyos helyzetben érte el a világgazdasági válság. Hazánk számára így járhatatlan út volt a fent említett anticiklikus gazdaságpolitikai eszközök alkalmazása. A MGYOSZ alelnök elmondta, hogy véleménye szerint az idei adóváltozások lényegében nem változtatnak a cégek helyzetén, hiszen a munkát terhelő adók csökkentése mellett jelentősen emelkedett többek közt a rehabilitációs járulék. Rolek Ferenc szólt arról is az MTI interjúban, hogy a Magyar Gyáriparosok és Munkaadók Országos Szövetsége a munkaerő költségeinek további csökkentését, az állami bürokrácia és adminisztráció leépítését, valamint az oktatási és szakképzési rendszer fejlesztését, illetve átalakítását szorgalmazza.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : 2010 első féléve csődidőszak lesz?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.