Az egyablakos ügyintézés azt jelenti, hogy azok az adatok, amelyek a Cégbíróságra bekerülnek, automatikusan eljutnak az APEH-hez is. De vannak olyan adatok, amelyeket a Cégbíróság nem kér be (az...
Ajánlott oldalak
2010-02-18 10:47
Szűcs Ágnes
2010 a Bor Éve lesz Egerben
Eger városa sok egyedi jellemzővel, nagy turisztikai vonzerővel büszkélkedhet. Idén ezeket a bor köré csoportosítják, a szőlősgazdák, pincetulajdonosok, borászok, nomeg a borivók legnagyobb örömére!

Az Eger városi közgyűlés elmúlt ülésén úgy határozott, hogy az idei turisztikai és kulturális rendezvényeken is nagy szerepet kap majd az egri bor, a legfontosabb fajták bemutatása és kóstolása. Azt is elhatározták, hogy a várost népszerűsítő összes reklámhordozók és a kommunikációs anyagokon is feltüntetik a 2010 a Bor Éve Egerben szlogent. A témaév a február 6-i Bikavérbállal vette kezdetét a Hotel Park Egerben. Fő esemény pedig a külföldiek és a hazaiak által kedvelt Egri Bikavér ünnep lesz. (Forrás: Turizmus online)

 
Eger az ország egyik leglátogatottabb helye, évente számtalan turista keresi fel. Az Egri borvidék 5000 hektárnyi szólóültetvénye a Bükk hegység lankáin terül el. (A borvidék két eredetvédelmi körzetre, az Egrire és a Debrőire tagozódik.) A város és környéke híres történelmi borvidék, közel ezer éve foglalkoznak szőlő és bortermeléssel. (…csak a legkiválóbbakat említve: Egri Bikavér, Debrői Hárslevelű.) Az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa 1997-ben elfogadta az Egri Bikavér Szabályzatot, mely megfelel az Európában egy eredetvédett borral szemben támasztott követelményeknek. Ezzel az Egri Bikavér lett Magyarország első védett eredetű bora.
Mintegy 140 km hosszan húzódnak a föld alatt a már föltárt járatok, amelyeket évszázadok alatt építettek ki a város lakói. A legöregebb borospincék 400 évnél is idősebbek, de napjainkban is vájnak még új pincéket.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : 2010 a Bor Éve lesz Egerben
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.