Jelenleg elfogadás alatt van az a törvény, ami a TEÁOR kódok átsorolását legkésőbb a 2008-as adóévről készített adóbevallásban teszi kötelezővé. A törvény elfogadása esetén a tevékenységi körökben...
Ajánlott oldalak
2009-12-30 11:27
Majoros-Tóth Orsolya
2009 a magyar mezőgazdaság fekete esztendeje volt
„A magyar mezőgazdaság teljesítménye az Európai Unió Statisztikai Hivatala (Eurostat) adatai szerint a globális recesszió miatt 35,6 százalékkal esett vissza az idén 2008-hoz képest.”
– mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége elnöke Budapesten, a szervezet évzáró sajtótájékoztatóján.

Jakab István hozzátette, hogy hazánk produkálta a legnagyobb visszaesést az Unióban: az egy főre jutó agrártermelés értéke Magyarországon zuhant a legnagyobbat a tavalyi értékekhez képest. A szakember szerint 2009 a magyar mezőgazdaság fekete esztendeje volt.

A hazai statisztikai adatok szerint 2008-hoz képest idén gabonából 25 százalékkal termett kevesebb az országban, a sertésállomány 10 százalékkal, a zöldség-, gyümölcstermelés átlagosan 3 százalékkal esett, a tejtermelés pedig 10 százalékkal lett alacsonyabb.

Jakab István felhívta rá a figyelmet, hogy a tejtermelők különösen nehéz helyzetbe kerültek a tejpiaci válság miatt. Az érdekükben hozott kormányzati intézkedések hatása még nem érezteti hatását, és csak 2010 utolsó negyedévében várható javulás.
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : 2009 a magyar mezőgazdaság fekete esztendeje volt
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.