EVA törvény szerinti adózást válaszhat egyéni vállalkozó, és bt, kft egyaránt. Újonnan induló vállalkozás azonban nem választhatja. Minimum két lezárt pénzügyi év után választható. További...
Ajánlott oldalak
2009-12-11 14:15
Majoros-Tóth Orsolya
110 milliárd a turizmus fejlesztésére
Az Európai Uniótól 2007 és 2013 között a magyar turizmus fejlesztésére 300 milliárd forint igényelhető, - ebből 110 milliárd 2010 végéig - de nem biztos, hogy mindet sikerül lehívni.

A pályázók jelentkezési hajlandóságát kell ösztönözni, és a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia működésének optimalizálására lesz szükség.

„Az idén és jövőre mintegy 110 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésre a magyar turizmus fejlesztésére.” - mondta Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára egy budapesti sajtótájékoztatón, december elején. A szakállamtitkár elmondása szerint hazánkban most a GDP 8,8 százaléka származik a turizmusból. Az ágazat mintegy 400 ezer embernek ad munkát. „A szakértők arra számítanak, hogy jövőre már kisebb lesz a visszaesés, mint a 2009-ben regisztrált.” – fűzte hozzá Kovács Miklós. (A vendégéjszakák számának csökkenése ugyanis idén az első tíz hónapban 8,4 százalékos volt az előző év hasonló időszakához viszonyítva, ami nagyon rossz eredmény.)

A sajtótájékoztatón nem részletezték, hogy a támogatások milyen módon kerülnek majd a vállalkozók elé: a várható pályázatokról később döntenek.

 


 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : 110 milliárd a turizmus fejlesztésére
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.