EVA törvény szerinti adózást válaszhat egyéni vállalkozó, és bt, kft egyaránt. Újonnan induló vállalkozás azonban nem választhatja. Minimum két lezárt pénzügyi év után választható. További...
Ajánlott oldalak
2011-02-08 08:46
BDB
100 százalékban magyar, ami 95 százalékban az
Miniszteri rendelet határozná meg a jövőben a magyar termék fogalmát. A szabályozás értelmében akkor számít majd egy élelmiszer 100 százalékban magyarnak, ha ahhoz maximum 5 százalékban használnak külföldről származó árut a feldolgozás során.

Ha a magyar termékekről szóló rendelet uniós jóváhagyás nélkül is életbe léphet, akkor hamarosan aláírják, viszont ha Brüsszelbe is el kell küldeni notifikációra az eljárás három hónapon keresztül is tarthat.

 

A hungarikumokról szóló törvénytervezet január 15-éig társadalmi egyeztetésen volt, az ehhez tartozó észrevételeket jelenleg is feldolgozás alatt állnak, de várhatóan a dokumentumokat még az év első félévében a parlament elé terjesztik.

A kormányprogramban a magyar áruk preferálása előkelő helyen szerepel és az, hogy a hozzáadott érték hazánkban maradjon, mindemellett pedig fontos a magyar termékek iránti fogyasztói tudatosság növelése is. A tervek szerint áprilisban nyílik meg a Kézműves Magyar Ízek bolthálózat első üzlete Debrecenben, ezt követően pedig Budapesten és az összes megyeszékhelyen is fokozatosan alakítanak ki olyan kereskedelmi egységeket, melyek magyar élelmiszereket árusítanak, beleértve a határon túli magyarság termékeit is.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : 100 százalékban magyar, ami 95 százalékban az
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.